Volg @DuurzaamGebouwd

Hans Korbee

Duurzame 50 2015 - Nummer 21

 Hans Korbee

Hans Korbee (1955) werkt als expert en programma adviseur op het gebied van duurzaam bouwen. Hij richt zich daarbij op de hele reeks van het initiëren, (door)ontwikkelen, begeleiden, monitoren en evalueren van onderzoeken, praktijkprojecten, programma’s en regelingen.  Zijn focus op dit moment:  het succesvol implementeren van energie-innovaties in de gebouwde omgeving en ruimtelijke ordening.

Hans studeerde in 1979 af aan de afdeling Bouwkunde van de TU Delft op het onderwerp 'Stadsontwerp en Milieu'. Daarna werkte hij als adviseur, onderzoeker en redacteur onder andere voor de bureaus Boom en WE-adviseurs. In 1997 trad hij als programma-adviseur in dienst bij RVO.nl, destijds Novem, waar hij werkte aan programma's o.a. op het gebied van zonne-energie/pv, particulier opdrachtgeverschap, gedragsverandering en Frisse Scholen.

Vanuit RVO.nl is hij in 2015 werkzaam voor de programma's Samenwerken Topsector Energie en Maatschappij (STEM), innovatie Duurzame Energie en Energiebesparing Gebouwde Omgeving (TKI-iDEEGO)  van EZ, Energie & Gebouwde Omgeving van BZK en de Groenregeling Utiliteitsgebouwen van IenM.

Hans Korbee is lid van het College van Deskundigen van de Dutch Green Building Council.

Trefwoorden: kwaliteit, samenwerken en resultaatgericht

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd