Volg @DuurzaamGebouwd

Paul van Bergen

Duurzame 50 2015 - Nummer 40

 Paul van Bergen

Paul van Bergen is directeur van adviesbureau DGMR. DGMR is een gerenommeerd ingenieursbureau voor de bouw, industrie en de infrastructuur met in Nederland meer dan 170 medewerkers. DGMR heeft een gespecialiseerde adviessector duurzaam bouwen en energie.

Binnen deze groep worden adviesprojecten uitgevoerd, maar ook gewerkt aan toekomstige regelgeving en hulpmiddelen op het gebied van energie en duurzaam bouwen. Een bekend product van DGMR is bijvoorbeeld ENORM, een software pakket waarmee de energieprestaties en BENG-prestaties van gebouwen kunnen worden berekend.

Paul van Bergen studeerde in 1986 af aan de TU Eindhoven op de fysische aspecten van de gebouwde omgeving en is als bouwfysicus een expert op het gebied van de integratie van duurzame en innovatieve technieken in gebouwen en processen. Hij is al meer dan vijfentwintig jaar als adviseur betrokken bij grote en complexe bouwprojecten waarbij duurzaamheid, energie-efficiëntie en innovatie een belangrijk uitgangspunt zijn geweest. Voorbeelden van toonaangevende project van Paul van Bergen zijn het NIOO Wageningen, TNT green office, passief kantoor BIM Brussel, renovatie ASR Utrecht en in voorbereiding is het BREEAM outstanding kantoor voor Triodos Zeist.

Van Bergen is tevens bestuurslid van de Stichting KIEMT, met als doel het bevorderen van de innovatiekracht in de Energie- en Milieutechnologie sector en van de Stichting kennisoverdracht bouwfysica. Hij geeft les aan de Academies voor bouwkunst in Rotterdam en Arnhem.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd