Volg @DuurzaamGebouwd

Robert Koolen

Duurzame 50 2015 - Nummer 37

 Robert Koolen

Drs. Robert Koolen MBA (1968) is werkzaam als directeur Strategie & Beleid voor de business units Vastgoed en Bouw van Heijmans. Daarnaast geeft hij sinds 10 jaar leiding aan het duurzaamheidsprogramma van Heijmans NV. Binnen dit programma worden nieuwe innovatieve producten ontwikkeld maar wordt ook de verduurzaming van de bedrijfsvoering van Heijmans opgepakt.

Na zijn studies natuurwetenschappelijke milieukunde (Radboud Universiteit) en bedrijfskunde (MBA) startte hij zijn carrière bij ingenieursbureau Oranjewoud. Voor zijn periode bij Heijmans, is hij enige jaren werkzaam geweest als senior consultant bij onder meer Ernst & Young. 
 
In zijn rol bij Heijmans ligt de nadruk op het in kaart brengen en analyseren van trends, het tot stand laten komen van visies op specifieke onderwerpen en het initiëren van verbeterprogramma’s. Hij hecht daarbij veel belang bij aan goede besluitvorming en doorvoering van strategische keuzes in de organisatie.
 
Robert Koolen is actief in vele duurzaamheidsorganisaties en -initiatieven. Hij is voorzitter van de Beleidsadviescommissie Duurzaamheid van Bouwend Nederland en Voorzitter van de Raad van Toezicht van VACpunt Wonen. Voorzitter van Green Business Club Eindhoven, Lid van de Commissie Transformatie & Duurzaamheid van de NEPROM, Bestuurslid van FSC Nederland en jurylid bij de Brabantse Stijlprijs en de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd