Volg @DuurzaamGebouwd

Roger Cox

Duurzame 50 2015 - Nummer 13

 Roger Cox

Roger Cox geniet een internationale reputatie op het gebied van klimaatverandering en recht.  Hij schreef over dit onderwerp in 2011 het boek “Revolutie met recht” dat in 2012 in het Engels werd vertaald. Het boek vormde de basis voor zijn succesvolle klimaatprocedure namens stichting Urgenda tegen de Nederlandse staat.

Zijn werk wordt wereldwijd als baanbrekend beschouwd en VPRO Tegenlicht en het Belgische Panorama maakte er documentaires over.

Roger is als advocaat en klimaatadviseur ook actief voor de Belgische vereniging Klimaatzaak en bijna 10.000 burgers, namens wie hij in 2015 een klimaatprocedure tegen de Belgische staat startte. Ook in andere landen als Canada, de Verenigde Staten en Australië werkt hij samen met advocaten en deskundigen aan (het opstarten van) vergelijkbare klimaatprocedures tegen overheden. Hij publiceert internationaal en spreekt in binnen- en buitenland op universiteiten, kennisinstituten en conferenties.

Als senior fellow is Roger verbonden aan het Centre for International Governance Innovation in Toronto (specialisatie: internationaal milieurecht en klimaatverandering). Hij is adviseur van het Amerikaanse Cradle to Cradle Product Innovation Institute, lid van het Urgenda Platform van Stichting Urgenda, lid van de Raad van Advies van de bedrijvenvereniging De Groene Zaak en is oprichter en bestuurder van de Planet Prosperity Foundation, een stichting die het verduurzamen van onze economie nastreeft en in Nederland aan de wieg heeft gestaan van de introductie van Cradle to Cradle en de circulaire economie.

Naast zijn praktijk op het gebied van klimaat en energie, is Roger hoofd van de praktijkgroep onroerend goed, gebiedsontwikkeling en infrastructuur bij Paulussen Advocaten NV in Maastricht.

Zijn inzet voor duurzaamheid en het klimaat blijft niet onopgemerkt, getuige onder meer zijn benoemingen in de Duurzame 50 Vastgoed NL en de Trouw Duurzame top 100 in de afgelopen jaren. In 2015 kreeg Roger voor zijn jarenlange inzet het Duurzame Lintje uitgereikt.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd