Volg @DuurzaamGebouwd

Bob Bloemers

Duurzame 50 2016 - Nummer 44

 Bob Bloemers

Bob Bloemers  is afgestudeerd als werktuigbouwkundig ingenieur aan de H.T.S. in 's-Hertogenbosch. Hij volgde tevens zijn Master of Business Administration. Bob bekleedde diverse functies in het bedrijfsleven voordat hij in 2001 in dienst treedt bij Kuijpers Installaties. Kuijpers is een landelijke operend installatiebedrijf, behorend tot de top-10 van Nederland. Sinds begin 2010 is Bob verantwoordelijk voor de business-units Kuijpers Ecopartners en Kuijpers Energiepartners. Speerpunten van Kuijpers Ecopartners zijn: energie-advies en monitoring, koude-/warmte-opslag, LED-verlichting, zonne- en windenergie en exploitatie van duurzame energie-opwekkers.

Bob Bloemers realiseert - voor en met zijn opdrachtgevers in vastgoed – duurzame oplossingen die zowel maatschappelijk als financieel het maximale rendement opleveren. Een bijzondere project is bijvoorbeeld “Tussen Kunst en Kas”, waar Bob bedacht om de restwarmte van museum De Hermitage in Amsterdam te gebruiken om de 400 meter verderop gelegen kassen van de Hortus Botanicus  duurzaam te verwarmen. Andere klant waar de toegevoegde waarde van Bob goed tot zijn recht komt is De Efteling. Hier kwam Bob op het idee om de waterpartijen in het park, welke in de zomer worden opgewarmd door de zon, te gaan gebruiken om in de winter de vakantiewoningen in Bosrijk te verwarmen. Of waar het nieuw te realiseren vakantiepark en hotel van de Efteling in 2017 verwarmd zullen worden met het snoeiafval uit het attractiepark en haar omgeving.

Als specialist heeft Bob Bloemers vooral ook oog  voor de samenhang. Hij betrekt zowel de gebouwgebonden installaties, de energieopwekking als het gedrag van de  gebruiker in zijn adviezen en aanpak. Met zijn expertise op dit brede terrein is hij uniek en heeft hij het verduurzamen van bestaande gebouwen tot zijn persoonlijke missie gemaakt! Zijn volhardendheid heeft tot uitzonderlijke prestaties geleid zoals het bouwen van de grootste monobron van Nederland, het slimste warmtenetwerk ter wereld en dat Kuijpers binnen vijf jaar tijd tot de grootste exploitanten van duurzame energiecentrales in de utiliteitsbouw behoort. Momenteel heeft Bob zich tot doel gesteld om ESCo’s in Nederland beter en gemakkelijker financierbaar te krijgen. Onlangs sprak hij hier over met de directies van Rabobank en alle grote installatiebedrijven.

Zijn kennis draagt hij ook graag over aan anderen. Bob is o.a. actief lid van BodemenergieNL, Uneto-VNI, DGBC, Nevap en diverse regionale energieconvenanten. Verder wordt hij met regelmaat gevraagd om lezingen op zijn vakgebied te geven in het land. Ook daagt hij regelmatig studenten uit om zijn duurzame hersenspinsels uit te werken in hun afstudeeropdrachten.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd