Volg @DuurzaamGebouwd

Marga Hoek

Duurzame 50 2016 - Nummer 15

 Marga Hoek

Ondernemende bestuurder Marga Hoek heeft brede bestuurlijke en directie-ervaring in zowel de publieke als private sector. Vanuit haar passie voor duurzaam ondernemen weet zij mensen mee te krijgen in de gewenste richting.

Hoek heeft veel ervaring met het verbinden van uiteenlopende werelden en belangen, met bruggen slaan tussen het bedrijfsleven, de overheid en andere groeperingen en stakeholders. In diverse directiefuncties vertaalde en integreerde zij economische en maatschappelijke ontwikkelingen naar visie, positie en propositie en een te volgen koers. Eerder was Hoek directeur Innovatie, MVO & Marketing bij de groepsdirectie van Bam Woningbouw, directeur van het projectenbureau van de gemeente Haarlemmermeer en CEO van bouwonderneming/projectontwikkelaar Thunnissen Groep BV in Heemstede.

Bestuurlijk is Hoek actief in enkele Raden van Toezicht en Advies en publieke besturen, onder meer in de financiële- en corporatiesector. Hoek denkt en handelt in businesscases. Behoud van winstgevendheid en continuïteit en versterking van de concurrentiepositie kenschetsen haar invalshoek op het vlak van duurzaam ondernemen.

‘Veel executives zien verduurzaming nog steeds als een sociale verantwoordelijkheid van de onderneming, als iets wat losstaat van de bedrijfsdoelstellingen. Ten onrechte: er is ook vanuit bedrijfsmatig perspectief geen alternatief voor duurzame ontwikkeling en dat hoeft ook niet: investeren in duurzame innovatie loont in continuiteit, winstgevendheid en vooral in concurrentiepositie.’

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd