Volg @DuurzaamGebouwd

Bart Blokland

 Bart Blokland

De persoonlijke ontmoeting met Ray Anderson bij het 25-jaar bestaan van Interface was het begin van een radicale verandering. “Mission Zero” gaf bruisende energie en de ervaring met ongekende resultaten. Van lineair (take, make, waste) naar circulair (zero footprint).

In 2001 stapte Bart over naar Nuon Duurzame Energie, de geboorte van Natuurstroom, investeringen in duurzame opwek capaciteit (zon, wind en water). Een bruisende periode met veel duurzame initiatieven èn realisatie.

Bij de splitsing van de energiebedrijven, kreeg Bart de uitdaging een Shared Services op te zetten voor het netwerkbedrijf Alliander. De ontwikkeling en realisatie van de Circulaire, Energie positieve locatie in Duiven ging ver voorbij duurzaamheid. Mooi te zien dat meerdere personen uit dit proces genomineerd zijn!

De transformatie van de hoofdlocatie van Alliander in Arnhem ging in proces weer stappen verder. Ongekend hoge ambities en nog hogere resultaten op circulariteit in een inspirerend gebouw met zeer gelukkige collega’s.

Daarnaast is Bart (sinds 2002) pro deo bestuurder van NuRa Energy. Realisatie van solar home systems in ruraal Zuid-Afrika. Zonne-energie voor de allerarmsten in gebieden waar geen netwerk is.

Bart is voorzitter van de Stichting Groene Allianties, een initiatief om op het bedrijven terrein in Duiven samen met de andere bedrijven, overheden en instellingen duurzame mogelijkheden te realiseren en collectief voorzienend te worden. Inmiddels is de samenwerking Groene Allianties De Liemers opgezet om deze initiatieven te realiseren met en op 34 bedrijven terreinen in De Liemers.

Door de realisatie van de Circulaire inspiratie locatie van Liander in Duiven, is Bart lid van de stuurgroep en ontwikkelgroep Green Deal Circulaire Gebouwen. Samen modellen creëren en kennis delen om naar meer circulaire gebouwen te komen. 

Bart hoeft geen winnaar te worden, als u maar de volgende TED talk kijkt: https://www.ted.com/talks/ray_anderson_on_the_business_logic_of_sustainability?language=nl

Mocht hij winnaar worden dan zullen 10 gezinnen toegang krijgen tot duurzame energie in Zuid-Afrika.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd