Volg @DuurzaamGebouwd

Bram Adema

 Bram Adema

Bram Adema is oprichter en directeur van CFP Green Buildings. 
In de afgelopen 12 jaar heeft hij met CFP meer dan 1000 organisaties en meer dan 30.000 gebouwen verduurzaamd door implementatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, energiemanagement, Het Nieuwe Werken en kostenbesparing.

Zijn missie is om alle panden in Nederland te helpen verduurzamen: 50% CO2 reductie in 2020 en alle gebouwen circulair in 2030. Hiervoor ontwikkelde Bram met CFP de online service www.csr-manager.nl. Deze online service geeft direct en vrijwel kosteloos  inzicht in alle maatregelen voor verbetering, om die maatregelen vervolgens in te voeren met bestaande budgetten. In 2018 worden BREEAM online, een Energierobot, duurzamer E-learning en de Energieslag voor scholieren toegevoegd. Meer dan 100.000 gebouwen met meer dan 50 miljoen m2 oppervlak, waaronder die van klanten van ING Bank, Rabobank, BNG Bank, Nuon, Cushman & Wakefield en ABN Amro, doen mee. Specifiek voor woningen heeft CFP een duurzaamheidsservice voor particulieren. Dit geeft potentie tot het verduurzamen van zeven miljoen woningen.

Zo komt de ambitie om in 2020 50% minder CO2-uitstoot van gebouwen, door 25% groene energie en 25% energiebesparing, te realiseren steeds dichterbij.

Verder is Bram Adema initiatiefnemer van de Green Deal Circulaire Gebouwen en het Green Buildings congres. Ook is hij bestuurslid van Dutch Green Building Council en lid van de Ambitieraad 2020 van MVO Nederland. Bram geeft gastcolleges aan de Saxion Master Real Estate & Facility Management. CFP draagt jaarlijks bij aan een aantal goede doelen in Nederland en in het buitenland, waaronder MasterPeace in Kenia en de sponsoring van de Noordpoolexpeditie van Bernice Notenboom in 2017. 
Om innovatieve startups te stimuleren organiseert hij met zijn team twee keer per jaar innovatiedagen. Aan deze congressen en events hebben in de afgelopen jaren duizenden professionals deelgenomen. 

Bram heeft een MSc in Business Administration en Industrial Engineering. Hij ging naar Harvard Business School en Kellogg Graduate School of Management voor Advanced Financial Management en services strategie.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd