Volg @DuurzaamGebouwd

Jelle Otten

 Jelle Otten

Jelle Otten is partner en advocaat bij Bouw & Vastgoed van AKD. Hij is gespecialiseerd in bouwrecht, gebouw- en gebiedsontwikkeling en -beheer, alsmede alternatieve geschillenbeslechting. Hij adviseert en procedeert ondermeer over innovatieve samenwerkingsvormen, vastgoedexploitatie, publiek-private samenwerking, alsmede veiligheidsmanagement. Zijn clientèle bestaat uit ondermeer (beursgenoteerde) ontwikkelaars, beleggers, aannemers, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen en overheden.

Jelle is onder andere:
- initiatiefnemer nationale Governance Code Veiligheid in de Bouw. 
- lid kernteam Governance Code Veiligheid in de Bouw, met onder meer het Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, ProRail, BAM, VolkerWessels, Dura Vermeer en Strukton. 
- lid kernteam Coalitie Gezonde Gebouwen, met onder andere Unica, Duurzaam Gebouwd, ING, BASF, Verosol en OVG.
- expert bij Duurzaam Gebouwd.
- lid Advisory Board Duurzaam Gebouwd.

Tevens is Jelle lid van de Vereniging voor Bouwrecht en lid van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten. Daarnaast bekleedt Jelle meerdere wezenlijke nevenfuncties, waaronder die van raadsheer-plaatsvervanger en voorzitter van de normcommissie Onderhoudscontracten van het Nederlands Normalisatie-instituut.

Jelle doceert en publiceert regelmatig over uiteenlopende bouwrechtelijke onderwerpen. Jelle is o.a. co-auteur van het handboek Vastgoedexploitatie, een belangrijk naslagwerk voor professionals in de vastgoed- en facility management sector. Legal 500, een toonaangevende gids op het gebied van de Europese advocatuur, omschrijft Jelle als "an expert in private construction work".

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd