Volg @DuurzaamGebouwd

Marjolein Shiamatey

 Marjolein Shiamatey

Marjolein Shiamatey (Meester in fysica, gespecialiseerd in de commercialisering van hernieuwbare energie) is een technologie-ondernemer, en voormalig technologist en de eerste werknemer van ReGen Villages in Nederland. ReGen Villages is een Stanford University spin-off bedrijf die zich focust om landbouw en technologie te integreren op wijkniveau. De bouw van de eerste pilot vindt plaats in Almere in 2017. Marjolein speelde een belangrijke rol in het opschalen van het bedrijf door deze onder andere te verbinden met universiteiten en commerciële partijen, en door op te treden als woordvoerder.

Marjolein Shiamatey is momenteel werkzaam bij Google en oprichtster van Ophie Power. Ophie Power is betrokken bij zonne-energie projecten in West-Afrika, de introductie van een krachtig en duurzaam ontsmettingsmiddel in Ghana (BrioHOCL), en Phi-Homes; passive solar design steel framed homes.

Marjolein specialiseert zich via Praan Solutions in de managementtheorie van integrating simplification, welke een bijdrage levert aan integraal opererende zelfsturende organisaties. In 2017 is zij hiervoor uitgenodigd als spreker op de internationale conferentie in India georganiseerd door OMRISE.

Ze werkte eerder voor Solar Incubator; Powerhouse in Californië, waar ze ondernemers ondersteunde in het netwerken omtrent om zonne-energie-gerelateerde organisaties. Zo schreef ze voor Shinbone Labs de businesscase omtrent prepaid zonne-energie in Ghana en haalde ze hiervoor een USAID-subsidie binnen. Ze was president van de Socrates International Honours Society en is lid van de Science and Technology Leadership Association (onderdeel van het Stanford University-programma 2014). Daarnaast voerde ze diverse duurzame energieprojecten uit voor o.a. Philips in Ghana en werd ze geselecteerd door McKinsey om het ‘Lean & Green’-concept te introduceren in Hong Kong. Verder was ze onderdeel van een onderzoeksteam aan de VU Amsterdam die een op algen draaiende robot ontwikkelde. 

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd