Volg @DuurzaamGebouwd

Thomas Bögl

 Thomas Bögl

Thomas Bögl is sinds 2011 partner en mede-eigenaar van LIAG architecten en bouwadviseurs. Thomas is architect en specialist in duurzaam en circulair bouwen. Na zijn architectuurstudie aan de Technische Universiteit van Berlijn specialiseerde hij zich in milieuwetenschappen aan de Universiteit van Oost-Londen om vervolgens opleidingen als bouwbioloog en in Cradle-to-Cradle te volgen. Hij heeft aan diverse projecten gewerkt die de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzochten.

Thomas Bögl adviseert de overheid op het gebied van de transformatie van de bouwsector naar een circulaire economie. Samen met een team van experts uit wetenschap, overheid en marktpartijen heeft hij de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie opgesteld. Deze is onlangs aan de tweede kamer aangeboden. Deze transitieagenda komt voort uit het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 dat het kabinet in september 2016 heeft gelanceerd. Thomas Bögl wordt regelmatig als duurzame spreker gevraagd voor lezingen en seminars.

Drijfveer/ visie Thomas Bögl

“Wat doet een gebouw met een mens? Deze vraag houdt mij vanaf de start van mijn carrière bezig. Daarom ging ik na mijn afstuderen als architect in Berlijn naar London om een studie over de invloed van gebouwen op hun omgeving te volgen. Ook hier met de vraag hoe een gebouw een mens dient en ondersteunt in zijn functioneren en fysiologisch welzijn.

Deze zoektocht heeft mij steeds verder gebracht van wetenschappelijk onderzoek naar gebouwen die deze in de praktijk brengen. Van gebouwen voor blinde mensen tot gebouwen voor kinderen of ouderen die het gevoeligst zijn voor invloeden vanuit hun omgeving. Altijd op de zoektocht naar de ideale combinatie van esthetica en functionaliteit in de dienst van de mens.”

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd