Volg @DuurzaamGebouwd

Adriaan Harthoorn

 Adriaan Harthoorn

Adriaan Harthoorn van Stafier Solar Systems is een expert in smart energy solutions en visionair op het gebied van energietransitie en comfortabel, gezond wonen in duurzame, toekomstbestendige huizen. Met een technische achtergrond waarbij hij eerst in de wereld van de spoorbouw actief was, vervolgens is hij in 2013 in het familiebedrijf Stafier gestapt. Zijn technische kennis, innovatieve denkwijze en sterke drijfveer om de wereld duurzamer te maken, kwamen op deze plek bij elkaar. En met succes; Stafier is onder leiding van Adriaan Harthoorn wereldwijd maatgevend in solar solutions en trendsettend in de ontwikkeling van totaaloplossingen voor duurzaam en comfortabel wonen.

Visie

Duurzame energie, gratis en toegankelijk voor iedereen
Gezond en comfortabel wonen zonder energierekening als de nieuwe standaard voor elke huiseigenaar. Woningen wisselen daarbij digitale ?pakketjes duurzame energie? uit, een digitale energiemarkt dus. Zo hebben huiseigenaren optimaal rendement van hun woning en coöperaties kunnen zonder administratieve rompslomp hun woningen op de energiemarkt aansluiten en besturen. Dat is het Plusleven; toekomstbestendig, circulair, smart, energieleverend en met een gezond binnenklimaat.
Het Plusleven wordt gerealiseerd in ?POM-embedded? woningen; Plus-Op-de-Meter. Dit zijn Smart Facility-huizen die energie leveren én opslaan zodat er altijd genoeg energie is voor gebruik en verkoop. Zo ontstaat een positief rendement voor huiseigenaren en is duurzame energie toegankelijk voor iedereen.
Het Plusleven is het antwoord op het energietransitievraagstuk en het resultaat van een samenwerking met onze industriepartners. Het wordt gelanceerd op de Building Hollland 2018.
Smart Facility vergroot de impact van duurzaamheid in wonen en verhoogt het rendement ervan. Maar dit is slechts de eerste stap. Met vooruitstrevende technologie creëren we een totaaloplossing voor wonen voor elke doelgroep; Smart Home waarin gezond en comfortabel wonen verdergaat dan duurzame, gratis energie. Het beslaat het volledige palet van leven en wonen. En het gave is, wij gaan dit doen, doe jij mee! Dit is mogelijk met de techniek van 2018 en de visie van 2030.

Projecten

  • Lancering 33 woningen volgens het Plusleven, in Voorhout / Lisse. Dit project start halverwege 2018. Deze Smart Facility-woningen zijn de eerste die POM-embedded opgeleverd zullen worden.
  • Plusdak voor het project ?de Empathische Woning?; innovatieve woonconcepten voor de nieuwbouw en/of toepassingen daarvan voor de bestaande bouw. De demo- en onderzoekswoning is opgeleverd in Arnhem in samenwerking met o.a. de TU Eindhoven en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.
  • Ontwikkeling Plusdak in 2016: duurzame en complete dakoplossing waarbij het dak zowel isoleert, zonne-energie levert en bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Hiervoor werd samengewerkt met verschillende industrie partners.

Nevenfuncties

Vanuit een nieuwe start-up 4YEF (Four Your Energy Freedom) werk ik momenteel aan de energie voorziening van de toekomst. Smart Facility wordt hiermee werkelijkheid. Energie voor iedereen is het resultaat.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd