#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Andy van den Dobbelsteen

 Andy van den Dobbelsteen

Prof.dr.ir. Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability en voorzitter van de afdeling Architectural Engineering + Technology aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hij is ook thematrekker voor de gebouwde omgeving bij het Delft Energy Initiative en principal investigator bij het AMS Institute. Hij is geassocieerd lid van het Rli en jurylid van de Green Leader award. Andy geeft lezingen en workshops over duurzaamheid in binnen- en buitenland.

Vanuit zijn positie bij de TU Delft geeft Andy onderwijs en doet onderzoek op het gebied van duurzaam bouwen, met als speciale focus de duurzame energietransitie van de gebouwde omgeving, binnen een veranderend klimaat. Kernbegrip daarbij is 'smart & bioclimatic design', waarbij de lokale omstandigheden (bijv. klimaat, bodem, omgeving) optimaal worden ingezet in het ontwerp van steden, wijken en gebouwen, om daarmee tot een duurzaam gebruik van bronnen te komen. Hij heeft een leidende rol in verschillende Europese duurzaamheidsonderzoeken en werkt samen met universiteiten over de hele wereld. Hij leidde het Delftse studententeam dat met Prêt-à-Loger, het duurzaamste rijtjeshuis ter wereld, verschillende prijzen won op de Solar Decathlon 2014.

Hiervoor was Andy voorzitter van het geprezen internationale congres SASBE2009 (www.sasbe2009.com) en voorzitter van de Advisory Group van de Dutch Green Building Council, waar bij ook meewerkte aan de gebiedsontwikkelingstool (www.dgbc.nl). Daarnaast was hij o.a. jurylid van de Gulden Feniks en van de Architect van het jaar 2009. Voorheen werkte hij bij Bureau opMAAT en het NIBE.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd