#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Annemieke van der Vlist

 Annemieke van der Vlist

Ik ben een vrouw van net 47 jaar, getrouwd met 2 kinderen, die ik bewust probeer te maken van onze planeet, maar zeker ook de mensen die er op wonen. Wat is milieu, waar gaat het heen, hoe leven andere mensen en kinderen....Eigenlijk ben ik heel toevallig de handel van de "PBM" ingerold als jonge meid. Ben 25 jaar lang in dienst geweest bij een firma die Werk-en Veiligheidskleding en Persoonlijke Beschermingsmiddelen importeerde en distribueerde. Daar kreeg ik al regelmatig vragen over duurzaamheid en arbeidsomstandigheden bij productie. Hier werd niets mee gedaan. Inmiddels ben ik met een oud-collega een bedrijf gestart die juist de duurzaamheid en MVO op de voorgrond zet met de hulp van een aantal fantastische en MVO bewuste merken die wij voeren. Alleen maar "dozen schuiven" is aan ons niet besteed. We zijn nu ruim een jaar aan de gang. De eerste projecten hebben zich aangediend. De nieuwe tijd is wat mij betreft begonnen !

Visie
Voorbeeld. In de bouw. Er wordt gewerkt met FSC hout. Duurzame materialen, Passieve bouw, noem maar op. Prachtig. Ondertussen stapelen de PBM en gedragen werkkleding van die bouwperiode op tot de hoogte van hetzelfde bouwwwerk, Dus hoe duurzaam is het dan nog eigenlijk ? Zorg voor een juiste afvoer van de kleding. Goede arbeidsomstandigheden, Recyclebare e/of circulaire kleding. Het kan gewoon wel ! Ik bied een kernassortiment Werkkleding en PBM met een duidelijke visie. Mijn leveranciers hebben focus op kleding en PBM die mensvriendelijk en milieubewust wordt geproduceerd en afgevoerd.

Projecten
Ondanks dat we nog maar net bestaan: Een luchthaven die op het gebied van duurzaamheid serieuze stappen wil zetten. Vooral het enthousiasmeren van de mensen eromheen is een specialiteit. Daarnaast zijn we bezig met het invullen van het pakket voor een zorginstelling. De gedachte van zorg en duurzaamheid willen ze verder doorvoeren. En dat kunnen we !

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd