Volg @DuurzaamGebouwd

Arthur Lippus

 Arthur Lippus

Arthur Lippus heeft een passie voor de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad. Als directeur Vastgoed bij woningcorporatie Portaal stond hij aan de wieg van de Stroomversnelling, een initiatief om sociale huurwoningen te updaten tot nul-op-de-meter zonder dat het de huurder extra geld kost. In 2015 startte hij voor zichzelf en sloot zich aan bij Kwartiermakers in de bouw (KMIDB). Samen met zijn compagnons zet hij zich in om een groene golf over Nederland de verspreiden. Betaalbaar duurzaam wonen is geen toekomstmuziek, het kan vandaag al!

Al jaren droomde hij van een experience center waar consumenten op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de mogelijkheden om hun eigen woning te verduurzamen. “Zonder likes gaan we onze ambitie die hoger is dan de Dom niet halen”. Sinds februari 2017 is deze droom werkelijkheid geworden met de opening van ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal). ANNE is het startpunt voor omwoners in Utrecht, pal naast de Jaarbeurs.

Bij ANNE werken participanten samen om het voormalige beveiligingsgebouw van de Jaarbeurs een thuis te maken voor professionals én consumenten. Met maatregelen en innovaties van verschillende aanbieders wordt dit verouderde gebouw een comfortabele plek om te werken en anderen te ontmoeten. Bij ANNE beleef je wat warmte, isolatie en licht met je doen.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd