#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Bas Boom

 Bas Boom

Bouwkundig van achtergrond, affiniteit met commercie en passie voor duurzaamheid, dat is Bas Boom. Als lid van het Management Team voert hij de directie over de marketing- en innovatie activiteiten bij De RuwBouw Groep. De RuwBouw Groep is producent van constructieve bouwmaterialen en met haar jarenlange kennis en ervaring mag zij zich terecht de ruwbouw partner van bouwend Nederland noemen. Met haar productgroepen Calduran kalkzandsteen, Heembeton wanden en Dycore vloeren levert zij totaaloplossingen voor de meest toegepaste bouwmethodes in Nederland.

Na het afronden van zijn opleiding bouwkunde won Bas met zijn scriptie 'een duurzaam betonnen vloersysteem voor toepassing in stalgebouwen' de ENCI Studie- en publieksprijs. Dit was dan ook het begin van zijn carrière in de betonindustrie met innovatie en duurzaamheid  als rode draad.

BlueCasco
Bas begon zijn carrière bij het internationale CRH, Iers van oorsprong, met wereldwijd ongeveer 89.000 medewerkers en een omzet van € 24,5 miljard. CRH is actief in het winnen van grondstoffen, productie van cement en asfalt en de productie en verhandeling van bouwmaterialen. Binnen CRH heeft Bas aan de wieg gestaan van het innovatieve woningbouwconcept  BlueCasco. Dit concept is opgebouwd uit prefab betonnen elementen, fabrieksmatig voorzien van hoogwaardige isolatie en comfortabele wandverwarming en –koeling, inclusief een prefab dakconstructie. Met BlueCasco is iedere aannemer in staat snel en eenvoudig een NOM-woning te bouwen. BlueCasco garandeert hierbij de bouwkundige energieprestatie van de woning.

De RuwBouw Groep
Sinds 2014 is Bas werkzaam bij De RuwBouw Groep. 'Binnen De RuwBouw Groep zien wij duurzaamheid als een continue driver voor verbetering, zo produceren wij producten met een lange levensduur, zijn wij continue op zoek naar het verlagen van onze milieu-footprint en investeren wij actief in de ontwikkeling van nieuwe bindtechnologieën. Onze innovatieactiviteiten zijn er daarnaast geënt op het ontwikkelen van producten die het energieverbruik van gebouwen doen reduceren en de milieudruk verlagen. Zo worden er jaarlijks ongeveer 19 duizend woningen gebouwd met onze casco-componenten, waarvan ongeveer 15 duizend binnen onze productgroep Calduran Kalkzandsteen, wat voor de ontwikkeling van Compensatiesteen het meest duurzame constructieve bouwmateriaal was. Daarmee hebben wij een behoorlijke bijdrage op duurzaam materiaalgebruik in de sector.’  

Compensatiesteen
Begin 2017 heeft De RuwBouw Groep Compensatiesteen gelanceerd. Dit is een nieuw constructief bouwmateriaal, met een revolutionair lage milieubelasting. Op grote schaal leverbaar en een permanente binding van 250 kg CO2 per m3 Compensatiesteen. Met Compensatiesteen kan de bouwsector, nog voordat de woning is opgeleverd, een CO2 verwerking realiseren van 275 miljoen kg CO2, dit is 5% van de ambitie in het nationaal Klimaatakkoord 2016 en dat is significant.

Awards:

  • Finalist Bouwkennis Marketing jaarprijs Heembeton Pull and Play concept
  • Finalist De Voorsprong: BlueCasco  
  • Winnaar NiaNesto: BlueCasco
  • Finalist Accenture Innovation Awards: BlueCasco
  • Winnaar ENCI Studieprijs en ENCI publieksprijs: Scriptie een duurzaam betonnen vloersysteem voor toepassing in stalgebouwen’

LinkedIn

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd