#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Bert Deen

 Bert Deen

Al vanaf 2008 is Bert Deen, duurzame taxateur bij Dynamis Taxaties, actief met het benoemen van duurzaamheid en de effecten op de waarde. Destijds, start crisis, was er weinig draagkracht binnen de taxatiemarkt en bij de opdrachtgevers om hier tijd en aandacht aan te geven. Hoe anders is dat tegenwoordig. In 2015 heeft Bert Deen gezegd; ‘’verbeter de wereld en begin bij jezelf’’. Hij besloot samen met directeur Baldwin Poolman om de taxateurs in hun organisatie tools te verstrekken om duurzaamheid te kunnen implementeren in hun rapportages en rekenmodellen.

Quote van Bert Deen: ‘’Valuation is the backbone of the Real Estate market’’.

Waarderingen zijn de ruggengraat van een nauwkeurige en betrouwbare vastgoedmarkt dat investeringen zal aanmoedigen. Opgeblazen of onnauwkeurige waarden zullen negatieve effecten hebben op het investeringsniveau in de markt als gevolg van een verhoogd risico. Het is de passie van Bert om een bijdrage te leveren aan de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van vastgoedrapportages.

Sinds 2015 besteedt Dynamis Taxaties Nederland in haar standaard taxatierapport een compleet hoofdstuk aan duurzaamheid. Het hoofdstuk is gestoeld op de duurzaamheidseigenschappen zoals bepaald door de RICS Professional Guidance, Global (Sustainability and commercial property valation). Dit hoofdstuk is een praktisch werkdocument geworden waardoor taxateurs op eenvoudige wijze duurzaamheidseigenschappen kunnen benoemen en meenemen in hun waardering. “Niet meer praten, maar gewoon doen’’.

Momenteel is Bert Deen op kruistocht om alle invloedrijke Stakeholders te overtuigen om gezamenlijk een fundament te leggen waardoor in elk taxatierapport er gepaste aandacht is voor duurzaamheid. ‘’Sustainability in valuation is a missing link in the chain’’. Deze schakel gaan wij inbrengen.

Bert Deen geeft jaarlijks diverse workshops en lezingen en is een veelvuldig door het gehele land te vinden met zijn Roadshow ‘’Duurzaamheid is te taxeren!’’.

Dynamis Taxaties Nederland B.V. valt onder de Dynamis groep. Deze bestaat uit 125 gecertificeerde taxateurs verdeeld over 40 kantoren een toonaangevende speler in Nederland op het taxatiediscours.  

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd