Volg @DuurzaamGebouwd

Bramske van Beijma

 Bramske van Beijma

‘Het moet allemaal schoner!’

Bramske van Beijma – Dudok van Heel

‘Het moet allemaal schoner!’ vindt Bramske. Ze is manager energietransitie en innovatie bij de infra- en watertak van Europees bouwconcern BAM. Haar persoonlijke missie: de bouwplaatsen van haar bedrijf ‘verschonen’ én zuiniger maken. Bouwmachines bijvoorbeeld zijn doorgaans nog te vies. Ze nemen 8% van de uitstoot van fijnstof van het totale verkeer in Nederland voor hun rekening volgens een berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek. En daar wil Bramske wat aan doen. ‘Het gaat allemaal veel te langzaam. Ik wil beweging. En niemand fluit me terug.’ Vanuit deze ‘drive’ zet ze duurzaamheid zowel intern als extern hoog op de (bouw)agenda. En met resultaat. Ze is een échte verbindster en altijd op zoek naar hoe het beter kan.

Namens BAM is ze aanspreekpunt voor opdrachtgevers, overheden, startups en andere stakeholders op het onderwerp energietransitie. Met haar inhoudelijke kennis en omvangrijke netwerk slaagt ze erin innovatieve oplossingen voor BAM en andere ondernemingen in gang te zetten of proposities verder te verbeteren.

Zo ging ze onlangs op zoek naar nieuwe kansen voor de BAM Elektrische Vervoersdesk dat plaatsing en installatie van laadinfrastructuur verzorgt voor allerlei soorten vervoer. Vanuit haar strategische adviesrol koppelde ze de expertise die BAM al in huis heeft aan smart-city-ontwikkelingen. Hierbij moet je denken aan slimmere laadoplossingen, energie-opslag of het koppelen van laadinfra aan schone energiebronnen zoals zonnepanelen. Hierbij kwam haar verbindingstalent weer om de hoek kijken. ‘Immers: geen goed woonconcept zonder slim mobiliteitsplan en slim energieplan’, aldus Bramske.

Je komt Bramske regelmatig tegen in diverse (bouw)media, zoals afgelopen jaar in NRC, Vakblad Bouwmachines en diverse magazines van Ondernemersbelang. Daarnaast geeft ze geregeld presentaties op congressen.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd