Volg @DuurzaamGebouwd

Emmely de Kruijff

 Emmely de Kruijff

In 1999 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven als Bouwfysicus. Na 7 jaar gewerkt te hebben bij een gerenommeerd bouwfysisch bureau ben ik gaan werken bij de toenmalige Rijksgebouwendienst (nu Rijksvastgoedbedrijf). Bij het Rijksvastgoedbedrijf heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de bijdrage die vastgoed kan leveren aan een duurzamer Nederland. Vanuit mijn vakdiscipline bouwfysica heb ik input gegeven voor de eerste criteria voor Duurzaam Inkopen (nu MVI). Hierna heb ik met veel enthousiasme gewerkt aan de vernieuwing van het voormalig VROM gebouw/Rijnstraat 8 (https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/vastgoed/vastgoed-in-beheer/den-haag-rijnstraat-8). Waarbij het de uitdaging was om in crisistijd (2008) toch het maximaal haalbare aan duurzaamheid te bereiken binnen de financiële randvoorwaarden.
Nu zet ik me in onder andere in voor EnergieRijk Den Haag, een samenwerking tussen Rijksvastgoedbedrijf en de Gemeente Den Haag. In deze samenwerking nemen we het voortouw door 16 gebouwen in het centrum van Den Haag fossielvrij te maken. Een opgave die we op gebiedsniveau gezamenlijk aanpakken.
Behalve adviseur in diverse projecten ben ik ook als kenniscoördinator actief, ik geloof dat de kennis die we opdoen moeten delen en bruikbaar maken voor andere partijen in de vastgoedwereld. Zelf deel ik mijn opgedane kennis binnen en ook buiten het Rijksvastgoedbedrijf door regelmatig op symposia te spreken en door bijvoorbeeld een rondleiding te geven bij een van onze projecten.

Visie
Pak alle kansen die zich voordoen om vastgoed te verduurzamen, blijf niet hangen in kleine verduurzamingsstapjes, deel kennis en werk samen in een gebied om op een efficiënte en doeltreffende manier Nederland duurzaam te maken.

Projecten
Penitentiaire Inrichting Zaanstad  ( https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2015/11/06/5500-zonnepanelen-op-dak-nieuwe-gevangenis-zaanstad)
Vernieuwing Rijnstraat 8 (https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/vastgoed/vastgoed-in-beheer/den-haag-rijnstraat-8 )
EnergieRijk Den Haag: Het Rijksvastgoedbedrijf, de Gemeente Den Haag en het Directoraat Generaal Overheidsorganisatie (DGOO) werken samen in het project EnergieRijk Den Haag 2.0 (ERDH 2.0) voor een duurzamere energievoorziening van een groot aantal overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag. https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/vastgoed/projecten-in-aanbesteding/den-haag-energie-rijk

Nevenfuncties en/of Awards
lid normcommissie klimaatbeheersing in gebouwen
lid Raad van Advies SKB (Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica)

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd