Volg @DuurzaamGebouwd

Geanne van Arkel

 Geanne van Arkel

Geanne van Arkel is een gedreven intrapreneur die zowel intern als extern mensen weet te verbinden en duurzaamheid op persoonllijk wijze weet over te brengen. Sinds 2003 is ze werkzaam voor Interface.

Zij gelooft  in duurzaamheid als de drijvende kracht voor innovatie. Cruciaal hiervoor zijn - sectoroverschrijdende - samenwerkingsverbanden, waarbij haar focus ligt op het creëren van inclusieve circulaire oplossingen. Daarbij past ze de principes van biomimicry – leren van de natuur – toe. In haar ogen is duurzame ontwikkeling de enige de weg naar een mooiere, betere en succesvolle toekomst voor de bouw.

Als veelgevraagd spreker in zowel binnen als buitenland deelt Geanne zowel met het bedrijfsleven als in het onderwijs dat duurzaamheid loont en de natuur een bron van innovatie is. Ze spreekt graag in het Awarehouse, een voormalige textielveredelingshal die ze heeft mogen transformeren tot een ontmoetingsplek waar kennis rond de thema’s circulaire economie, design en innovatie worden gedeeld. Het Awarehouse laat zien dat juist door gebruik te maken van wat er al is, creatieve en inspirerende werk- en leefomgevingen ontstaan.

Geanne is betrokken bij meerdere Green Deals zoals Biomimicry, Biodiversiteit, Natuurlijk Kapitaal en Sluiten Kunststofketen. Zij is actief lid van De Groene Zaak, MVO Nederland en The Circle Economy. Als expert is zij verbonden aan Duurzaam Gebouwd, Duurzaamheid.nl en Duurzaam Geproduceerd.

Activiteiten 2016

-       Meer dan 200 presentaties over duurzaamheid – nationaal en international -
-       Actief betrokken bij Nederland als Circulaire Hotspot
-       Belang benadrukken van verschuiving belasting op arbeid naar grondstoffen om hergebruik en renovatie voordeliger te maken (www.ex’tax.com)
-       Verbinden bedrijven en kennisinstellingen rondom circulaire en biobased innovaties
-       Laten zien hoe multidisciplinaire en cross-sectorale samenwerking leidt tot succesvol duurzaam ondernemen op basis van de ervaring van Interface op dit gebied
-       Leren van de natuur ofwel het toepassen van biomimicry in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs actief gepromoot op basis van concrete voorbeelden uit de praktijk.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd