#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Henk Willem van Dorp

 Henk Willem van Dorp

Henk Willem van Dorp, oprichter en DGA van Van Dorp, is een duurzame en betrokken ondernemer pur sang. Vanaf de start van het familiebedrijf heeft Henk Willem de sterke duurzaamheidsvisie tot in de haarvaten van alle bedrijfsonderdelen door laten dringen. Het motto is 'Met Kennis en Respect'. Kennis en respect voor de klant, het product, de mensen en het milieu. Duurzaamheid is voor Henk Willem een combinatie van mensen en techniek, van normen en waarden en van schoonheid en passie.

Henk Willem van Dorp heeft in ruim dertig jaar tijd een bedrijf opgebouwd, bestaande uit het installatiebedrijf Van Dorp met ca.1200 medewerkers en het productiebedrijf Orange Climate met ca. 250 medewerkers. Maar naast ondernemen zet Henk Willem zich altijd gepassioneerd in voor het maatschappelijk belang.

In 2005 heeft Henk Willem de Van Dorp foundation opgericht. De foundation steunt goede doelen dichtbij en verder weg, met name in Uganda, het armste land in Afrika. Ieder jaar gaat 5% van de winst van de onderneming naar de foundation. Daarnaast zet Henk Willem zich persoonlijk (en vaak ook ter plekke) in voor de diverse duurzame projecten in Uganda. Want een duurzame en gezonde planeet is een wereldwijde verantwoordelijkheid voor ons allen.

Als bestuurslid van VNO-NCW, ex-bestuurder van Uneto-VNI en als voorzitter van de TVVL strijdt hij altijd voor duurzame innovaties door mensen te verbinden. De kennis opgedaan door Henk Willem en de medewerkers in de bedrijven wordt actief gedeeld via de TVVL, symposia en lezingen. De patenten op naam van de bedrijven van Henk Willem worden gedeeld met andere bedrijven opdat zij hun producten ook duurzamer kunnen ontwikkelen.

Daarnaast zet Henk Willem zich in voor de Voedselbank, Stichting Gevangenenzorg Nederland, Stichting Woord en Daad, Stichting TAZ en bekleedt hij diverse kerkelijke functies binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Voor zijn duurzame en maatschappelijke betrokkenheid is hij in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Als familiebedrijf geeft Henk Willem waarden en normen door aan de medewerkers, klanten, toeleveranciers en andere stakeholders. Maar we moeten het ook door kunnen geven naar de volgende generaties. Bij Van Dorp staan vier zoons klaar om het familiebedrijf door te kunnen zetten. Alle vier, Bert, Paul, Rick en Chris hebben duurzaamheid met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten gekregen en dragen de principes van Van Dorp actief uit.

Sustainable_Development_Goals.pdf

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd