Volg @DuurzaamGebouwd

Ingrid de Moel

 Ingrid de Moel

Er is meer maatschappelijk vastgoed dan winkels en kantoren bij elkaar. Veel scholen, buurthuizen, sport- en zorgaccommodaties voldoen niet meer. Daarom staat transformeren en verduurzamen van dit vastgoed hoog op de samenwerkingsagenda van gemeenten, scholen en andere (publieke en private) organisaties die zich hebben verenigd in Bouwstenen voor Sociaal; een landelijk opererend platform voor maatschappelijk vastgoed. In Bouwstenen-verband helpen ze elkaar vooruit, gaan samen op safari, ontwikkelen nieuwe kennis en delen dat alles ruimhartig met meer dan 5.000 andere bestuurders, managers en professionals uit het maatschappelijk werkveld.

Ingrid de Moel is initiator, smaakmaker en directeur van dit lerend en ontwikkelend kennisnetwerk. Ze helpt zowel binnen als buiten Bouwstenen de maatschappelijk vastgoed agenda vooruit. Dat doet ze samen met iedereen die wil. Om het nog beter te doen is ze sinds kort ook uitgever van het blad Schoolfacilities (4.500 abonnementen, gratis voor scholen en gemeenten). Hiermee staat er een stevige kennisinfrastuctuur voor de verduurzaming van publiek gefinancierd vastgoed. De rest is (zoals alles bij publiek gefinancierd vastgoed) aan de politiek.   

Naast directeur Bouwstenen en uitgever van Schoolfacilities is De Moel:

De Moel studeerde milieukunde en werkte jaren voor uiteenlopende opdrachtgevers aan de verbetering van het milieubeleid, waaronder de totstandkoming van de Wet Milieubeheer (met energie er in), uiteenlopende beleidsevaluaties en de waarden en normen achter het 4e Nationaal Milieubeleid. In de jaren ’90 maakte ze een switch naar de vastgoedsector. Vastgoed is haar hobby en duurzaamheid iets wat je normaal in je werk mee neemt.    

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd