Volg @DuurzaamGebouwd

Jan van 't Westeinde

 Jan van 't Westeinde

Jan van ’t Westeinde heeft een achtergrond in energie & duurzaamheid en  een ruime ervaring bij de ontwikkeling en realisatie van complexe binnenstedelijke projecten. Hij is in staat om met helicopterview alle disciplines en stakeholders aan elkaar te verbinden met als doel het op een efficiënte en praktische wijze integreren van duurzaamheidsambities in de gebouwde omgeving. Vanaf initiatieffase tot in de gebruiksfase is hij betrokken bij de implementatie van duurzaamheid in complexe grootstedelijke projecten. Op zijn trackrecord staan spraakmakende binnenstedelijke projecten zoals Stadshart Almere, Oosterdokseiland, De Rotterdam en First. In Nederland is hij een van de voorlopers en early adapters geweest bij de toepassing van warmte/koudeopslag in commercieel vastgoed (o.a. Heuvelgalerie Eindhoven in 1992). Op het Oosterdokseiland is hij de trekker geweest van de implementatie van de grootschalige collectieve lange termijn energievoorziening en het organiseren en samenbrengen van de stakeholders in  ODE Energie BV. Het samenbrengen van belangen komt ook tot uitdrukking bij het outsourcen van de duurzame energievoorzieningen en de hiervoor benodigde samenwerking met energiebedrijven (zoals o.a. ENECO en ENGIE).  Inhoudelijke kennis & ervaring in combinatie met vastberadenheid, overtuigingskracht, transparantie en enthousiasme zijn kenmerkend voor zijn werkwijze.  Als gastdocent draagt hij zijn kennis en ervaringen op het gebied van duurzaamheid regelmatig over tijdens workshops, kennis-bijeenkomsten, presentaties en masterclasses. Bij de invoering van BREEAM-Nl heeft hij meegedacht bij de verdere ontwikkeling van BREEAM-gebiedsontwikkeling. Door het (mede)enthousiasmeren van bouwpartners en adviseurs zijn BREEAM certificaten voor o.a. First, Cool 63 en Booking.com (Excellent) gerealiseerd.

Vanuit een adviserende rol bij adviesbureaus (o.a. Bredero Energy Systems/Techniplan) is hij doorgegroeid naar een managementrol bij Arcadis en MAB Development waar hij bij de laatste tot de bedrijfsbeëindiging in 2014 (mede) bepalend is geweest voor het duurzaamheidsbeleid en de integratie hiervan in alle commerciële vastgoedprojecten.  Sinds eind 2014 is hij als zelfstandig ondernemer als adviseur/DGA werkzaam vanuit IMWes en adviseert hij diverse opdrachtgevers in de vastgoedsector op het gebied van vastgoedconsultancy, bouw/installatiemanagement & duurzaamheid.

 

 

Op dit moment is hij als (strategisch) adviseur o.a. betrokken bij The Mall of The Netherlands in Leidsenhage (Unibail Rodamco), Campus Booking.com Oosterdokseiland Amsterdam (BPD), De Efteling (DVP), NoMa House (Maarsen Groep/Brouwershoff), 3N4 Amsterdam (Wonam) en Onderwijsgebouw NEC 1 TU Delft.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd