Volg @DuurzaamGebouwd

Jeroen Troost

 Jeroen Troost

Jeroen Troost (1972) studeerde bedrijfseconomie en arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1995 heeft hij gewerkt als adviseur en interimmanager in diverse sectoren. Vanuit zijn directierol bij BAM, heeft Jeroen vanaf 2007 een actieve en prominente rol gespeeld in het brede thema duurzaamheid. Met de eerste stappen binnen DGBC, GebiedenEnergieNeutraal, de Stroomversnelling. Spraakmakende projecten als het circulaire gemeentehuis in Brummen en grote verduurzamingsprogramma’s vanuit de GREEN UP tool. Grondlegger van circulair en duurzaam ontwikkelen. Vanuit die ervaring nu als ondernemer actief in het daadwerkelijk leveren van duurzame producten, zonder concessies.

Oprichter en directeur/eigenaar van PLEKvoor

PLEKvoor werkt met passie aan het vernieuwen van de bouwsector. Uiteindelijk met 1 missie: Vastgoed ontwikkelen en produceren als auto’s, verkopen als telefoons en recyclen als PET-flessen.

Vanuit PLEKvoor leveren we tijds- en plaatsonafhankelijke circulaire (woon)producten. 

We praten er niet alleen over, maar realiseren echt. In 2017 ontwikkelden we bijvoorbeeld drie duurzame projecten. 60 woningen voor Vryleve in Rijnwaarden, met een lokale ‘energie-economie’ door opslag in een gekoppeld accuhuis met batterijopslag. 100% zelfvoorzienend. 30 woningen voor Innoforte, volledig plug&play. En we ontwikkelden een concept en wonnen daarmee de competitie voor misschien wel het meest vooruitstrevende circulaire woonproject in Nederland, namelijk het project Buurtskap de Tuunen. 

Wij maken vaak kleine huisjes omdat de tijden veranderen. Mensen willen leuker en slimmer wonen. En dat kan ook. Bij kleine huisjes gaat het om intelligente eenvoud. We ontwerpen producten met de gebruiker als middelpunt, letterlijk. Een klein huis geeft ruimte wanneer er een optimale relatie is met de belevingswereld van de bewoners. Op die manier wordt een klein huis ook ‘a way of life’. Sociale interactie. We maken onze huisjes in een intensieve dialoog met de toekomstige gebruikers. Onze projecten zijn geheel gebaseerd op de leefwensen van toekomstige gebruikers Duurzaamheid staat centraal zowel met betrekking tot omgeving, als toegepaste materialen en energiehuishouding. Onze materialen zijn circulair – recyclebaar – herbruikbaar. De vervoersbewegingen minimaal vanwege fabrieksmatige bouw.

Het product dat we leveren is in alles flexibel. De indeling is eenvoudig aanpasbaar. Datzelfde geldt voor materialen en kleuren. Onze huisjes zijn eenvoudig verplaatsbaar en per module aanpasbaar en kunnen ‘meeademen’ met de behoefte. Juist dat is circulair.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd