Volg @DuurzaamGebouwd

Jochem Mos

 Jochem Mos

Jochem Mos, oprichter van EcoChain, wordt gedreven door zijn visie op een duurzame toekomst. Een toekomst waar welvaart en ecosystemen perfect met elkaar in harmonie zijn. Jochem werkte veel met Life Cycle Assessments (LCA’s) en vond dat dat veel beter kon. Hij vond Activity Based Footprinting uit. Het bleek een revolutionaire uitvinding en de start voor zijn bedrijf EcoChain. EcoChain’s intelligente software geeft nu tientallen bedrijven een voorsprong op weg naar circulaire economie.

Zijn werk:

2008 KPMG. Consultant

2009 Ballast Nedam. In 2009 waren CO2 footprints zeer kostbaar. Jochem bouwde een gratis CO2 footprint tool en verstuurde deze aan 1.500 toeleveranciers . Bovendien leerde hij 120 studenten aan de Hogeschool Utrecht de ins en outs van deze tool. De toeleveranciers participeerden massaal. Binnen een half jaar volgden ook andere bouwbedrijven met soortgelijke gratis CO2 tools. Binnen twee jaar zat de aannemerij op niveau 5 van de CO2 prestatieladder.

2010 Ballast Nedam. De Infra- en Bouw&Ontwikkeling bedrijfsonderdelen werden onder Jochem’s leiding op niveau 5 van de CO2 prestatieladder gebracht. In deze periode werkte Jochem mee aan de webtool co2reductieindebouw.nl wat later zou opgaan in duurzameleverancier.nl. Duizenden leveranciers registreerden zich.

2010 Ballast Nedam. Jochem werkt aan de verduurzaming van de gieterij. Hij vindt en implementeert € 230.000 aan jaarlijks terugkerende energiebesparingen. Het bedrijf investeert verder in verduurzaming. Het resultaat is een emissiereductie 13%. In totaal 14.000.000 kg CO2.

2011 Start van Jochem’s bedrijf EcoChain. Start ontwikkeling van EcoChain’s software op basis van zijn uitvinding Activity Based Footprinting. Het programma berekent revolutionair sneller, makkelijker en goedkoper de milieuprestaties van ondernemingen en hun producten. Tientallen productiebedrijven gebruiken ondertussen EcoChain en verduurzamen door de nieuwe inzichten uit EcoChain aanmerkelijk sneller. EcoChain’s team telt nu 10 zielen.

 

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd