Volg @DuurzaamGebouwd

John Braakman

 John Braakman

Ondernemend, gedreven, innovatief en enthousiast, die kernwaarden typeren mij. Ik ben trotse vader van 3 zonen en echtgenoot van José. Na mijn opleiding HTS Algemene Operationele Techniek, heb ik nog een extra richting HTS voor civiele techniek (richting Milieutechniek) afgerond. Naast mijn werk heb ik op Kingston University in Londen mijn MBA en op Nyenrode Strategic Leadership succesvol doorlopen.
Ik ben al bijna 30 jaar werkzaam in de duurzame energie, waarvan al ruim 10 jaar als zelfstandig ondernemer. De combinatie van de brede ervaring bij Senter Novem en Eneco (en de rechtsvoorgangers) en de kansen voor duurzame energie die ik daarbij signaleerde, stonden aan de basis van mijn eigen onderneming, een zelfstandig en onafhankelijk ontwikkelingsbedrijf, ZON. Het in 2006 opgerichte eigen bedrijf heeft als doel het innovatief investeren in en ontwikkelen, realiseren en exploiteren van duurzame energie in de gebouwde omgeving.
Ondertussen is ZON uitgegroeid tot een gewaardeerde en gerespecteerde speler in de nieuwe markt van duurzame energie. ZON ontwikkelt, realiseert en exploiteert projecten in nieuw- en bestaande collectieve woningbouw. Daarnaast wordt ik regelmatig gevraagd om als adviseur en/of specialist op te treden. Juist deze vraag uit de markt is voor mij een waardevolle bevestiging dat zowel ikzelf als ZON onze plek als serieuze en innovatieve partij gevonden hebben.
Duurzaamheid stroomt door mijn bloed en gezin. Mijn passie geeft ik door aan de volgende generatie. Twee zoons zijn al werkzaam in de duurzame energie. Ted is de ondernemer en motor achter HeroBalancer, een slimme regeling om vraag en aanbod van energie in de collectieve gebouwde omgeving nog beter op elkaar af te stemmen, Sam werkt met zijn mechatronica opleiding als techniciën in de wind sector.

Visie

Wij staan met z?n allen aan de vooravond van een kanteling, vernieuwing. De gaskraan moet dicht, we gaan verwarmen met de duurzame bronnen bodem en zon. Beide bronnen zijn onbeperkt voorradig, de technieken zijn er klaar voor, we gaan all electric, gasvrij verwarmen en koelen.
Ik sta te popelen om met deze schaalbare en betaalbare technieken een nieuw tijdperk van gasvrij verwarmen en koelen in te luiden. Als ontwikkelaar, maar ook als investeerder en exploitant. Een 30 jarige exploitatie staat garant voor een betrouwbare installatie en een duurzame relatie met opdrachtgever én eindgebruiker. Ook mijn zonen, de volgende generatie, staan te popelen om te bouwen aan een duurzame wereld. En daar ben ik trots op! Tijd om door te pakken, tijd voor een gasvrije, all electric toekomst!

Projecten

John werkt hard aan de verduurzaming van de collectieve (woning)bouw. Bouwt gasvrije, alle electric duurzame installaties in project Duchess Amsterdam, Pampus Hoofddorp, fase 2 Overkamppark Dordrecht, fase 4 Louis Davids Carré Zandvoort.

Nevenfuncties

Naast ZON is John ook nog aandeelhouder van WES, Wind Energy Solutions. Zijn passie gaat verder dan de installaties in de gebouwde omgeving. WES voorziet internationaal eilanden, community\'s en bedrijven van middelgrote windturbines op land. Geen dure transporten van diesel over oceanen, maar lokaal opgewekte energie zorgen voor meer welvaart en ontwikkeling van de mensen wereldwijd.
Wat dichter bij huis is John de motor achter het energie neutrale sportcomplex van VVS\'46. Als oud bestuurslid en trouwe supporter (bij zijn zonen en het vlaggenschip) heeft hij samen met het bestuur en technische commissie het complex aangepakt tot een energie neutraal, gasvrij, duurzaam en toekomst bestendig complex.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd