Volg @DuurzaamGebouwd

John Mak

 John Mak

John Mak is als architect afgestudeerd aan de TH Delft in 1985. Na zijn afstuderen heeft hij als architect ervaring opgedaan met het Open Bouwen bij architectenbureau Kokon te Rotterdam. Vervolgens de praktijk van het bouwen en beheren van binnenuit leren kennen als extern deskundige in de Rotterdamse stadsvernieuwing.

Vanaf 1990 is hij bij stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen werkzaam als senior adviseur en onderzoeker op duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Vanaf 2000 is hij naast adviseur ook directeur.

Drijfveer voor hem is het stimuleren dat beslissers in het bouw- en beheerproces duurzaamheid in hun dagelijkse handelen niet meer zien als belemmering, maar er enthousiast mee aan de slag gaan. Een schakel zijn tussen onderzoek en praktijk en moeilijke dingen makkelijk en leuk maken.

De ontwikkeling van GPR Gebouw is daarvan een het meest bekende voorbeeld! In 1995 lokaal begonnen in Tilburg, inmiddels uitgegroeid tot het hulpmiddel voor het meetbaar en bespreekbaar maken van duurzaamheid van gebouwen. Met meer dan 10.ooo professionele gebruikers in alle sectoren van bouw- en vastgoed.

Ook is hij actief als lid van de investeringscommissie van het Triodos Vastgoed Fonds, lid van de commissie Milieuprestatie Bouw- en GWW-werken van de Stichting Bouwkwaliteit en Expert Duurzaam Gebouwd. 

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd