Volg @DuurzaamGebouwd

Khing Go

 Khing Go

Khing is een duurzaamheidsprofessional met een persoonlijke missie. Een missie die is ontstaan uit zijn vele jaren van ervaring in vastgoedmanagement en energie efficiency. Khing richt zich bij INNAX op de verduurzaming van huurwoningen. Dat is niet alleen nodig omdat de woonlasten steeds maar stijgen, maar vooral omdat de fossiele energieroute eindig is.
?Vanaf het begin van de jaren ?70 was ik al gefascineerd door de voorspellingen, grafieken en tabellen van De Club van Rome. Het was mij al snel duidelijk dat we op ramkoers zaten naar een gigantisch grondstoffenprobleem. Later is dat uitgegroeid naar een brede interesse in mondiale klimaatveranderingen en vooral de impact die dat heeft op ons dagelijkse leven. Het energieprobleem is daar een belangrijk onderdeel van. De jaren dat ik als consultant werkzaam was in Centraal- en Oost Europa hebben een grote indruk op mij gemaakt voor wat betreft de deplorabele woonomstandigheden en een zeer gebrekkige en vooral verspillende energie infrastructuur. Die kennis en ervaring komt nu samen in de integrale visie op het duurzaamheidsvraagstuk van de Nederlandse (sociale) huursector.?

Projecten
Khing is bij INNAX verantwoordelijk voor de duurzame ontwikkelingen in de woningmarkt en de strategische kracht achter diverse duurzame woningprojecten. Enkele voorbeelden zijn:
- 100.000 zonnepanelen voor huurwoningen (nu omgedoopt tot de Huurdakrevolutie i.s.m. Sungevity)
- initiator van MVO activiteiten binnen INNAX
- innovatieve concepten duurzame woningbouw, o.a. Amstelkwartier, de eerste energieneutrale woontoren in Nederland en diverse conceptuele ontwikkelingen Energiesprong/Slim&Snel en energieneutrale woningbouw

Visie
De verduurzaming van woningen is vooral noodzakelijk om redenen van comfort, een gezond binnenklimaat en de functionaliteit van de woningen. Eisen die aan woningen wordt gesteld veranderen met de tijd. Woonwensen veranderen en vandaag de dag is men veel langer aangewezen op zelfstandig wonen. Dat vraagt continue aanpassing van de Nederlandse woningvoorraad. Aan de andere kant zijn er instituties die invloed hebben op de woonkwaliteit en betaalbaarheid. Bestaande paradigma?s zorgen voor spanningsvelden tussen financieel-, duurzaam- en maatschappelijk rendement. Om hierin voor ?schoon, gezond en betaalbaar? wonen de juiste en meest evenwichtige route te vinden, is interessant en vooral een grote uitdaging.?

Nevenfuncties en/of Awards
Commissie van Advies BOEI opleiding (HAN)
Auteur Corporaties & Energieprestatie (NESTAS), 
Co-auteur Energiebesparing en huurverhoging, de barrières voorbij (BuildDesk Benelux)

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd