#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Lara Muller

 Lara Muller

Lara is oprichter en algemeen directeur van Blue Building Institute (2016), een kennisplatform en incubator op het grensvlak van gezondheid, welzijn, technologie en de gebouwde omgeving. Blue Building Institute verenigt toonaangevende  adviesbureaus (o.a. CBRE, RoyalHaskoning, Arcadis en DGMR) met vooruitstrevende vastgoedpartijen (o.a. Ahold, Vesteda, AM RED, G&S vastgoed, ABN amro) en Universiteiten om in gezamenlijkheid de waarde van gezonde gebouwen voor vitaliteit, productiviteit, gezondheid en welzijn te concretiseren en te realiseren. Blue Building Institute is verantwoordelijk voor de vertaling van de uit de VS afkomstige WELL Building Certificate naar Nederlandse normen en rekent inmiddels Delos Living en het International Well Building Institute uit de VS tot haar partners. Inmiddels worden de eerste innovatieve projecten voor WELL certificering geregistreerd via BBI, zoals het WTC in Utrecht. 

Haar ambitie is om met BBI en haar partners de duurzaamheidsagenda te verbreden met de People kant, naast Planet en Profit door de markt de toegevoegde waarde van deze integrale aanpak te tonen door concrete projecten, praktische research en opleidingstrajecten.

Tevens is zij Global Director Public Affairs bij maritieme dienstverlener Royal Boskalis Westminster NV, waar zij een duurzaamheids strategie voor de onderneming ontwikkelt en implementeert in alle wereldwijde bouwprojecten van de onderneming en is zij recent benoemt in de Commissie Multinationale Ondernemingen van VNO-NCW, als specialist op het gebied van internationale duurzaamheid standaarden zoals OESO richtlijnen en Human Rights. 

Lara is een ervaren en missie-gedreven professional op het gebied van duurzaamheid en MVO met een internationaal track record op senior management niveau in de vastgoedsector. Zij was hiervoor directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij beursgenoteerde winkelvastgoedbelegger Corio NV (nu Klepierre) en daarmee verantwoordelijk voor de duurzaamheids-strategie van de onderneming. Daarnaast was zij lid van de Hoge Stuurgroep van de United Nations Global Compact voor de Vastgoed en Bouwsector in New York en daarmee mede-auteur van de eerste sectorspecifieke publicatie van de VN „Advancing Responsible Business Practices in Real Estate Investments”. Daarnaast is zij verantwoordelijk geweest voor het eerste onderzoek naar de sociaal-economische impact van retail-vastgoed samen met Erasmus Universiteit. Zij is tenslotte docent aan Nyenrode (duurzaam beleggen voor besturen van pensioenfondsen), Erasmus Universiteit (impact meten) en de ASRE (MVO) en was in 2015 finalist voor de prijs Vastgoedvrouw van het Jaar.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd