Volg @DuurzaamGebouwd

Marc van der Heijden

 Marc van der Heijden

Marc van der Heijden, directeur van EverUse en TRIBOO.
Het is mijn passie om complexe puzzels eenvoudig te maken. Ik word gedreven door de positieve energie van mensen die kansen zien. Dit levert meer waarde en rendement op voor organisaties die willen excelleren. Mijn motto: kan niet bestaat niet. Vanuit die gedachte faciliteer ik mensen en breng ze in beweging. Van denken naar gewoon doen.
Met deze levenswijze heb ik 15 jaar lang innovatie en beweging gebracht in de bouw- en logistieke sector. Als bedenker van Smart Building Logistics starten we een logistieke revolutie in de bouw. Door de keten van mensen slimmer en transparant te organiseren, transformeerden wij AD HOC samenwerking tot een efficiënte klantgerichte supply chain. Het resultaat: daling van de aanneemsom met minimaal 20%, doorlooptijd verkorten met 30% en reductie van vervoersbewegingen met 70%. Zonder verlies van rendement!
Op dit moment richt ik mijn energie op de wording van de circulaire economie via twee mooie sociale en verantwoordelijke organisaties: TRIBOO en EverUse. Beide organisaties zijn opgericht om onze maatschappelijk problemen op te lossen. Beide organisaties maken impact en leveren een belangrijke bijdrage aan de wording van de circulaire economie en de afval loze maatschappij.
TRIBOO is een circulaire supply chain die ?waardeloze? afvalstromen verandert met upcyling technieken in spraakmakende, circulaire inrichting. TRIBOO neemt wat u weggooit en verandert het in mooie producten van top kwaliteit. Alles wat we ontwerpen is geïnspireerd op de unieke identiteit van uw organisatie. Zo bouwen we een unieke omgeving met uw eigen verhaal.
EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval in Nederland. De producten van EverUse mogen niet worden weggegooid, want alle grondstoffen worden volledig opnieuw gebruikt. Het isolatie materiaal blinkt niet alleen uit in duurzaamheid, maar scoort ook als beste in de markt op geluidsabsorptie dankzij de wollige structuur van het materiaal. EverUse heeft het Cradle to Cradle certificaat.

Visie
In de stad van de toekomst zijn grondstoffen in overvloed.
Als ik naar de samenleving van de toekomst kijk, zie ik een stad zonder afval, waar al onze grondstoffen ter plekke zijn opgeslagen. Het welzijn van de mens staat centraal en alles draait om het behouden van waarde. Het is een plek waar gelukkige inwoners door middel van circulaire technieken bouwen aan hun dromen. Oude lineaire modellen als formule om snel geld te verdienen aan twijfelachtige materialen en gezondheid van mensen, gelden niet meer. De tijd van grondstoffen toewijzen aan een selecte groep, en de maatschappij voor de kosten op laten draaien is voorbij. In de stad van de toekomst zijn grondstoffen in overvloed. Ze zitten verankerd in de binnen- en buitenkant van onze gebouwen en zijn toegankelijk voor iedereen. Een afschreven voorwerp vormt de grondstof voor een nieuw product, zonder dat we onze aardbol en de bewoners schade berokkenen. De wegwerpmaatschappij is verleden tijd. In onze toekomstige samenleving voelen mensen zich meer met elkaar verbonden en hebben ze vertrouwen in de maatschappij. Bovendien ervaren ze dat ze zelf kunnen bijdragen. In de stad van de toekomst is de circulaire economie helemaal ingeburgerd.

Projecten
CIRCL EverUse isolatie verwerkt in de constructie
EverUse: Eerste circulaire isolatiefabriek ter wereld staat in Nederland
PostNL 1700 kilo oude postpakketten getransformeerd in 80 werkplekken

Nevenfuncties en/of Awards
Officiële opening EverUse circulaire isolatie fabriek door Koning Willem Alexander
EverUse eerste Cradle to Cradle gecertificeerde circulaire isolatiemateriaal ter wereld
Winnaar start up contest JCI Utrecht Congres Circulaire Economie

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd