Volg @DuurzaamGebouwd

Marcel de Boer

 Marcel de Boer

Vanuit de Nederlandse vestiging van Troostwijk in Amsterdam zet Marcel de Boer zich in voor vernieuwing in de vastgoedsector en specifiek voor de beroepsgroep taxateurs. Daarbij legt hij een accent op zijn rol als bruggenbouwer en change manager in de vastgoedketen. Hij sluit allianties met voor de hand liggende en minder voor de hand liggende stakeholders, hij ontwikkeld een eigen visie op de toepassing en betekenis van zijn producten.

Hij is als jaren een voortrekker op het gebied van het waarderen van Duurzaam Vastgoed en betrokken in vele kernteams, coalities en hij is spreker op vele congressen over waarderen van duurzaamheid.

Marcel streeft ernaar de rol van taxateurs te versterken binnen de markttransitie naar bijna-energieneutrale gebouwen en sinds kort ook op het gebied van gezonde gebouwen.

Hij is actief betrokken geweest bij een Europees project genaamd RENOVALUE. Dit project stelde zich ten doel het hiaat aan professionele kennis en vaardigheden over duurzaamheid onder taxateurs op te vullen en het project richt zich daarbij op drie hoofdpunten: de betrokkenheid van taxateurs, de kwaliteit van gegevens- en informatiebeheer en het ontbreken van een specifieke richting en begeleiding voor taxateurs.

Het resultaat van het project is een marktonderzoek en een opleidingsprogramma welk hij mede heeft ontwikkeld in samenwerking met meer dan 150 belanghebbenden uit de 7 Europese landen België, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

‘Duurzaamheid levert volgens hem echt geld op'

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd