#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Marieke van der Werf

 Marieke van der Werf

Zegt u Marieke van der Werf dan zegt u duurzaamheid. Sinds jaar en dag houdt Marieke zich bezig met de realisatie van een circulaire samenleving. Zo schreef zij de boeken Cradle to Cradle in bedrijf en Communicatie op de Groene Markt<span "=""> en was zij als Tweede Kamerlid voor het CDA belast met de portefeuilles duurzame ontwikkeling, energie en cultuur. In die hoedanigheid initieerde zij o.a. het TNO onderzoek naar de economische bijdrage van circulariteit aan de Nederlandse economie.

Sinds 2017 is Marieke eveneens directeur van Dr2 New Economy. Namens dit adviesbureau helpt zij organisaties met het ontwikkelen van visie en strategie in hun transitie naar de nieuwe economie. Als boegbeeld Circulaire Economie in de provincie Flevoland heeft zij een systeem opgezet waarbij gebruikte materialen en groene grondstoffen de weg vinden naar de bouw. Ook heeft zij het initiatief genomen tot de oprichting van Grondstoffenpoort: een regelmatig informeel overleg tussen politiek en bedrijfsleven over de circulaire economie. Als directeur Groen Gas Nederland ontwerpt zij een strategie voor klimaat neutrale industrie en gebouwde omgeving en neemt zij deel aan de onderhandeling voor het Klimaatakkoord. Haar doelstelling is om de circulaire economie een voorname plek te geven bij overheden en organisaties van deze provincie.

Tot slot is Marieke voorzitter van het Recycling Forum van de BRBS, lid van het Greenteam van BNR en FD, lid van de advies- en toezichtsorganen van onder andere NUDGE, ACRRES, Social Enterprises Lab en Stichting Natuur & Milieu.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd