Volg @DuurzaamGebouwd

Martine Verhoeven

 Martine Verhoeven

Martine Verhoeven is bevlogen en enthousiast als het om duurzaamheid gaat, zeker wanneer eindgebruikerswaarde en vastgoed bij elkaar komen. Vanuit haar dubbelrol bij Royal HaskoningDHV als business developer en adviseur kan zij continu de behoeften van grote organisaties koppelen aan integrale, duurzame oplossingen in huisvesting en vastgoed.
Martine heeft een sterk geloof in ?Practice what you Preach?. Zij wil laten zien dat de drempel voor verduurzaming niet zo hoog hoeft te zijn en werkt samen met de Director Workplace Solutions van RHDHV aan de verduurzaming van de eigen vastgoedportefeuille. In 2016-2017 is zij van initiatief tot oplevering betrokken geweest bij de realisatie van een nieuw energieneutraal, gezond en circulair kantoor voor Royal HaskoningDHV in Amsterdam. Hierbij is een oude garage in Amsterdam Sloterdijk omgebouwd tot kantoor en Broedplaats. Omdat de opening van het kantoor eigenlijk pas het vertrekpunt is, is zij nu met collega?s en kunstenaars en start ups in de broedplaats aan de slag om verdere samenwerkingen op te zetten om zo nieuwe oplossingen te bedenken voor de stedelijke uitdagingen rondom mobiliteit, gezondheid en grondstoffengebruik. Daarnaast wordt het kantoor als proeftuin gebruikt voor het verzamelen van data rondom energie en gezondheid. Deze kennis wordt ook ontwikkeld samen met een aantal klanten. Met ABN AMRO is recent gekeken naar een vergelijk tussen Leesman en WELL als het gaat om de gezonde gebouwen en de perceptie rondom productiviteit. Dit onderzoek is uitgevoerd in panden van ABN AMRO en een pand van Royal HaskoningDHV. Ook op het gebied van circulariteit is een roadmap ontwikkeld waarbij ervaringen in de praktijk aan beide kanten zijn uitgewisseld.
Via DuurzaamGebouwd en Corenet deelt Martine haar kennis ook met anderen

Nevenfuncties en/of Awards
Martine is actief betrokken bij Corenet Benelux en heeft op diverse summits (Amsterdam, Londen) gesproken over de waarde van duurzaamheid voor eindgebruikers. Daarnaast heeft zij oa events georganiseerd rondom gezondheid (healing & healthy environments) en de waarde van co-creatie en samenwerkingen in gebouwen. In 2017 is zij hiervoor beloond met de Corenet EMEA Young Leader award. Daarnaast publiceert Martine blogs voor oa DuurzaamGebouwd over circulariteit

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd