Volg @DuurzaamGebouwd

Michel Weijers

 Michel Weijers

Sinds 1 maart 2015 heb ik een 2-tal functies die beiden gericht zijn op het toepassen van duurzaamheid, C2C en circulaire economie in mn. ruimtelijk fysieke projecten. Vandaar dat u hieronder een 2-tal beschrijvingen aantreft van mijn werkzaamheden. 

 

Functie 1: Managing Director bij het C2C Expolab te Venlo 

Functie 2: Projectmanager gemeente Venlo

 

Organisatie 1: C2C ExpoLAB

Organisatie 2: Gemeente Venlo

 

Beschrijving werkzaamheden

Gemeente Venlo (Projectmanager)

Binnen de gemeente Venlo als projectmanager gespecialiseerd in het implementeren van het Cradle 2 Cradle principe (C2C) in gebouwen en gebiedsontwikkelingen. Concreet als projectmanager voor de nieuwbouw van het nieuwe stadskantoor, projectmanager van het Kazernekwartier en “Expeditieleider” voor de implementatie van de C2C principe in de nieuwe besturingsfilosofie van de gemeente. Verantwoordelijk voor de implementatie in het gemeentelijk beleid van C2C zodat vanaf de directe start van projecten de mindset van bestuurders en overige stakeholders gericht is op het creëren van projecten met een duidelijke meerwaarde voor de gemeente. Belangrijke taak als projectmanager is daarbij de vertaling van de theorie naar de praktijk. Denk daarbij aan het opstellen van Programma’s van Eisen, verankeren van C2C-ontwerp- en inrichtingsoplossingen, financiële vertalingen (business cases, life cycle analyses), voeren van aanbestedingen gericht op C2C en het bewaken van de kwalitatieve C2C aspecten gedurende de bouwfase. Daarbij ligt niet alleen de focus op de lange termijn maar nadrukkelijk op de meerwaarde van projecten (harde- en zachte inverdieneffecten) op de korte termijn met als doel stakeholders vanaf het directe begin te comitteren aan de kwalitatieve randvoorwaarden van de de projecten. 

C2C Expolab (Managing Director) 

Aansturen van het C2C-Expolab waar consultants en projectmanager verantwoordelijk zijn voor het helpen van opdrachtgevers en opdrachtnemers bij het toepassen van de principes van C2C en circulaire economie in bouwkundige projecten en ruimtelijk-fysieke overheids processen en -projecten. Daarmee slaat het C2C Expolab een brug tussentheorie en praktijk en inspireert en “ontzorgt”  opdrachtgevers bij de implementatie van C2C en circulaire economie die gericht zijn op een collectieve meerwaarde (people, planet, profit). 

Enkele projecten waarin de hierboven genoemde werkzaamheden zijn /worden toegepast:

- Nieuwbouw Stadskantoor Venlo

- Herontwikkeling Kazernekwartier Venlo

- C2C besturingsfilosofie gemeentelijke organisatie

- Aanpassing gemeentelijk strategisch inkoopkader

- Opstellen businesscases (verdien- en bespaarmatrices)

- Life cycle analyses

- Interreg project IVB C2C BIZZ

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd