Volg @DuurzaamGebouwd

Ralph Steenbergen

 Ralph Steenbergen

Ralph Steenbergen is eigenaar van onder andere NESK, I2-H2O en medeoprichter van The Big Building. Ralph neemt veel verschillende rollen aan zoals vastgoed adviseur, ondernemer en coördineert verschillende projecten in de regio Groningen.

Duurzaamheid is voor hem erg belangrijk, dit blijkt onder meer uit het I2-H2O initiatief. I2-H2O staat voor Intelligence to Water; een combinatie van kennis, technologie en water. Binnen dit bedrijf ontwikkelt Ralph verschillende projecten en bedenkt duurzame oplossingen voor hedendaagse problemen.

Een van deze projecten zijn de City Apps, dit zijn drijvende en zelfvoorzienende containers die voor verschillende doeleinden in te zetten zijn. Door middel van deze containers wordt enerzijds het probleem van ruimte in dichtbevolkte gebieden opgelost en anderzijds zorgen de containers ervoor dat technologie en kennis beschikbaar zijn voor iedereen.

Onlangs is er een prototype container geplaatst in de sloppenwijken van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Deze container fungeert als school en zorgt ervoor dat onderwijs toegankelijker is voor een grote groep benadeelde kinderen.

Ralph Steenbergen heeft een MRE-titel
, Master of Real Estate, en is afgestudeerd aan de ASRE, the Amsterdam School of Real Estate

https://www.foundedingroningen.com/news/I2-H20-Plug-Play-Floating-City-Apps

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd