#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Richard Verbree

 Richard Verbree

Energy innovation first
Inventum, een bijna 110 jaar oud oer-Hollands bedrijf dat begin vorige eeuw kansen zag in elektriciteit, als energiebron voor apparaten. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Sinds tientallen jaren richten wij ons op de ontwikkeling van innovatieve ventilatie- en warmwatersystemen. Ik ben trots dat ik, als CEO van Inventum, leiding mag geven aan een team van 150 medewerkers die zich hier dagelijks voor inzetten. In onze hightech fabriek in Houten combineren we inkoop, logistiek en R&D onder één dak. In deze fabriek ontwikkelen we sinds begin 2000 hoogwaardige energiezuinige producten. Maar ook verduurzamen we bestaande producten. Net zo belangrijk vinden we de eindgebruiker, die we een oplossing bieden om zijn energieverbruik te beheren en waar mogelijk te verlagen.

Vooroplopen is van nul een punt maken
Duurzame energie is niet meer weg te denken in Nederland, maar ook daarbuiten. Wat je ook koopt. Trots ben ik dan ook dat we begin 2000 de Ecolution ventilatiewarmtepomp hebben ontwikkeld. Een doorbraak in energiebesparing. Inventum beheerst deze innovatieve techniek als geen ander en brengt hiermee verduurzamend Nederland in een versnelling. Met onze partners zijn we een duurzame overeenkomst gestart. Onze innovatieve techniek verwerken wij in de ventilatieboxen van Duco, Nefit en Eneco. Samen streven we naar meer dan honderdduizend ventilatiewarmtepompen in 2020.

Samen iets moois maken
Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw zijn deze ventilatiewarmtepompen geschikt. Een eenvoudige en betaalbare All Electric opstelling voor nieuwbouwprojecten. Maar we geloven ook in de slimme toepassing van deze ventilatiewarmtepompen in oudere woningen. Jaarlijks worden vele duizenden mechanische ventilatieboxen vervangen. Als we 20% van de duizenden mechanische ventilatieboxen vervangen door de Ecolution, dan levert dat een aardgasbesparing op van

12.000.000 m³. Het project in Vijlen van Woningstichting Vaals is een voorbeeld uit de praktijk. Twintig sociale huurwoningen uit 1921 hebben door o.a. de Ecolution een energiesprong gemaakt van energielabel G naar A.  

Samen voorop lopen in energiezuinig verwarmen
Met passie en enthousiasme blijven wij werken aan innovatieve producten. Innovatie zit in ons DNA. Ons doel is Nederlandse woningen in rap tempo verduurzamen met producten die puur voor de Nederlandse markt zijn ontwikkeld en in eigen fabriek geproduceerd zijn. Ik ben trots op ons bedrijf en de bevlogenheid van onze mensen. Naast het leidinggeven, zet ik mijn specifieke kennis ook in als lid van het Topteam Energie van Economische zaken. Als vader van jonge kinderen, is het mijn persoonlijke drijfveer Nederland en de rest van de wereld, leefbaar en bewoonbaar te houden

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd