Volg @DuurzaamGebouwd

Rob Boogaard

 Rob Boogaard

Onder leiding van Rob Boogaard heeft Interface, ondanks het uitdagende economische klimaat, haar positie als wereldwijd marktleider verstevigd. In de afgelopen jaren heeft Interface verrast met opvallende designcollecties en een scala aan industry-first innovaties op het gebied van product en proces die helpen de milieu-impact van Interface naar nul te brengen.

Het terugdringen van de milieu-impact is onderdeel van Mission Zero, het ambitieuze doel van Interface om in 2020 geen enkele negatieve impact meer te hebben op milieu en maatschappij en zelfs een herstellende bijdrage hieraan te leveren. De resultaten zijn indrukwekkend: sinds 1996 heeft Interface haar CO2-uitstoot met ruim 90% verlaagd, wordt er gebruik gemaakt van 100% hernieuwbare energie en is inmiddels bijna 60% van de grondstoffen van gerecyclede of biobased oorsprong.

Ook het afgelopen jaar introduceerde Interface een aantal spraakmakende innovaties. Zo heeft het bedrijf de vloerbedekking met de allerlaagste CO2-voetprint ooit geïntroduceerd en een nieuwe productielijn in gebruik genomen die het mogelijk maakt om steeds wisselende biobased en gerecyclede grondstoffen te gebruiken in het productieproces. Dit is onderdeel van de visie van Boogaard op de transitie naar de circulaire economie waarbij niet langer de machines, maar de grondstoffen leidend zijn.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd