Volg @DuurzaamGebouwd

Robbert Jan Dekker

 Robbert Jan Dekker

Robbert Jan Dekker is DGA bij Koninklijke Dekker (dekkerhout.nl) en Voorzitter Bestuur FSC Nederland (fsc.nl)

Koninklijke Dekker is een keten geïntegreerde industrie met eigen FSC bos(concessies), zagerij, fabrieken en distributie vanuit een volledig geautomatiseerd DC. Wij leveren hout- en composiet  producten en hardhout halffabricaat in onder andere  Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten, China en Nieuw Zeeland aan importeurs, de bouwmaterialenhandel, industrie, bouw en retail. Wij bieden uitsluitend hout en producten aan, die door ons zelf of onder onze eigen technische supervisie geproduceerd worden onder de merknamen Elephant, DuoWood en Austria Deuren.

Duurzaam ondernemen:

Met 35.000 zonnepanelen op alle 26 daken van onze bedrijfshallen (zowel in eigen gebruik als verhuurd) genereren wij 9,3MWp zonne-energie, equivalent aan het gebruik van ongeveer 3.100 huishoudens in Nederland. Daarmee is onze eigen behoefte aan elektra geheel voorzien en zullen wij een groot deel overhouden om te leveren aan onze huurders en nabijgelegen woonwijken. Een gedeelte zal ook opgeslagen worden in grote accu’s.

Wij zijn daarnaast sinds jaar en dag onafhankelijk van gas, daar wij op onze locaties Vianen en Den Haag onze eigen warmte energie opwekking hebben op biomassa (houtmot). Hiervan leveren wij eveneens een gedeelte aan onze huurders.

Ook op alle andere aspecten van duurzaam ondernemen zijn wij zeer actief, met sturing op hybride/elektrisch rijden, minimaal gebruik van plastic en papier (uitsluitend FSC) en focus op hergebruik.

Duurzame producten:

Hout is een van de duurzaamste materialen voor nieuwbouw en renovatie. Daarnaast focussen wij ons op duurzaam geproduceerd hout, liefst FSC anders PEFC. Onze eigen bosconcessies van 129.000ha in Bolivia  zijn 100% FSC gecertificeerd. Daarnaast zijn onze composiet producten FSC gecertificeerd voor het houtstof gedeelte (vrijgekomen bij FSC parketproductie) en GRS (Global Recycling Standard) gecertificeerd voor de kunststof component (gerecycled HDPE).

Duurzaam bouwen:

Wij leveren de meest duurzame producten (zoals onder andere Cradle to Cradle Accoya FSC) en bouwelementen, zoals ons HOLZ100 waar volledig massieve dampopen houten huizen en gebouwen mee gebouwd kunnen worden. Zonder enige chemische substantie (zoals lijm) en met Cradle to Cradle Gold status.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/robbert-jan-dekker-1661097/

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd