#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Sannie Verweij

 Sannie Verweij

Sannie gelooft dat iedereen een bijdrage kan én moet leveren aan een duurzamere leefomgeving. Volgens haar heeft iedereen in de huisvestingsbranche vooral de taak om de bestaande bouw te verduurzamen

Het is dan ook haar missie om zo veel mogelijk schakels in huisvestingsbranche te helpen om voor de lange termijn de meest de effectieve maatregel te vinden, maar ook uit te laten voeren in hun gebouw.

De schakels in de huisvestingbranche helpt zij door te inspireren, inzicht te krijgen en als procesmanager te zorgen dat de juiste partijen aan tafel komen voor de juiste keuzes.

Dat doet zij door:

  1. Workshops en Trainingen: over het gebouwdossier, BREEAM en andere (duurzaamheids-) instrumenten.
  2. Diensten en Advies: advies- en procesbegeleiding als duurzaamheidsexpert en assessor voor BREEAM-NL certificering.
  3. Onderzoek en Ontwikkeling: initiator van projecten door verbinden van mensen + kennis en snelle analyses van wat nodig is. Zij verdiept zich graag in wetenschappelijke achtergronden.

Carrière

Na het afronden van haar studie Bouwkunde aan de TU Delft was zij van 2008 tot 2012 als projectmanager bij de Dutch Green Building Council verantwoordelijk voor de ontwikkeling van BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie en BREEAM-NL In Use.

Sinds 2012 werkt zij als zelfstandig adviseur bij haar eigen adviesbureau Sannie Verweij Advies www.sannieverweij.nl. Via dat bureau is zij sindsdien als BREEAM assessor bij 19 nieuwbouw- / renovatietrajecten en 10 projecten volgende BREEAM In Use betrokken geweest.

Met haar kennis van zowel de inhoud als het proces van certificering geeft ze regelmatig basis cursussen, onder andere over BREEAM. In haar workshops en trainingen weet ze groepen enthousiast te maken om op een praktische manier aan de slag te gaan met verduurzamen van het gebouw.

In 2014 heeft zij speciaal voor die cursussen en trainingen het platform Gebouwinzicht www.gebouwinzicht.nl opgericht. Inmiddels volgen steeds meer mensen uit de bouwwereld haar met haar wekelijkse informatieve blogs, de gratis Gebouwdossier Challenge of haar maandelijkse digitale nieuwsbrieven. Ook haar Checklist met het door haar ontwikkelde model ‘de 5 hoekstenen van een goed gebouwdossier’ wordt regelmatig gedownload.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd