#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Sjoerd Tuinstra

 Sjoerd Tuinstra

Enthousiast, innovatief, eerlijk en analytisch; dat zijn de kernwaarden die als een rode draad door mijn leven lopen. Ik ben in 2015 bij ZON terechtgekomen voor de afstudeerstage voor mijn studie Science, Business and Innovation. Na mijn afstuderen ben ik bij ZON aan de slag gegaan als Projectontwikkelaar. Ik heb tevens meegewerkt binnen Hero Balancer en diverse opdrachten en tenders voor WES (Wind Energy Solutions) begeleidt. Ook ben ik de trotse vader van een prachtige dochter en ben ik al een hele tijd zeer gelukkig met mijn lieve vriendin.
Duurzame energie fascineert mij mateloos. Hoe kun je het gebruik hiervan stimuleren? Het toepassen van nieuwe oplossingen in bestaande situaties is niet altijd makkelijk. Ik probeer altijd de meest creatieve oplossing te kiezen. Ik kan uren achter de computer doorbrengen om onderzoek te doen naar een nieuwe technologie. Ik zoek tot op de bodem uit wat de voor- en nadelen van een bepaalde methode zijn en waarom deze uiteindelijk wel of niet interessant is. Hoe het dan toch komt dat nieuwe oplossingen niet altijd met open armen ontvangen worden? Omdat naast het technologische, juridisch en financiële aspect, ook de mensen om moeten. Je hebt al deze 4 factoren nodig om te winnen met duurzame energie.
Mijn werk is mijn passie geworden. Ik ben continue bezig om mezelf te ontwikkelen en verbeteren en ik leer elke dag bij. Iets kan altijd beter. Net dat stapje extra doen. Verder kijken dan het voor de hand liggende. Aandacht voor je collega?s hebben. Zaken die ik erg belangrijk vind in mijn werk. Tegelijkertijd mag ik mijn opgedane kennis en mijn passie vol enthousiasme delen met jongere collega?s en stagiairs, om ook hen de liefde voor mijn vak bij te brengen.

Visie

Duurzame energie is de toekomst! Dat vertaalt zich naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Kansen en mogelijkheden die leiden tot nieuwe kennis. Kennis die gebruikt kan worden door collega?s en relaties. Samenwerken is essentieel, alleen red je het niet. Mijn focus binnen de duurzame energie ligt nu op gasvrije oplossingen. Voor de toekomst hiervan is een aanpassing in gedrag nodig om succes te behalen en behouden. Duurzaamheid doe je samen, anders ben je nog steeds primitief (en fossiel) bezig.

Projecten

Amstelkwartier The Duchess in Amsterdam
Project Hof van Pampus in Hoofddorp

Nevenfuncties

Smart Energy Batch Rockstart 2017 (Hero Balancer)

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd