Volg @DuurzaamGebouwd

Thijs Maartens

 Thijs Maartens

"Moderne leiders laten anderen excelleren”. Als ondernemer, topsporter en duurzaamheid wetenschapper heeft Thijs Maartens zich onderscheiden door het initiëren van grensoverschrijdende samenwerkingen. Bij het Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2C PII), een internationale non-profit organisatie, verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van het innovatieve Cradle to Cradle productcertificeringsstandaard is Thijs hoofdverantwoordelijke                voor de gebouwde omgeving binnen Europa.

Binnen en buiten zijn functie bij het C2C PII richt Thijs zich op het versnellen van een transitie naar een circulaire economie waarin gezonde materialen voor mens en milieu een centrale functie hebben. Zo is Thijs bijvoorbeeld als mede oprichter betrokken geweest bij de opstart van de 1e verpakkingsvrije supermarkt van West Europa in Antwerpen, genaamd Robuust! the zero waste shop!

Door in te zetten op de verbreding, verdieping en opschaling van de Cradle to Cradle desgin filosofie maakt Thijs de toegevoegde waarde van het internaliseren van externe effecten van het ontwerp, de productie en het gebruik van bouwproducten tastbaar. 

Aangetrokken door de interne logica van de Cradle to Cradle design filosofie ziet Thijs de productcertificeringsstandaard als een geïntegreerde optimalisatie strategie voor circulair ondernemerschap. Vanuit financieel perspectief ondersteund Thijs bedrijven om aan concrete risicobeheersing te doen op het gebied van de neveneffecten van bouwproducten op mens en milieu.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd