#Duurzame50

Volg @DuurzaamGebouwd

Tristan Kunen

 Tristan Kunen

Als senior consultant bij Brink Groep verantwoordelijk voor het thema Rendabele Duurzaamheid. Verliefd op vastgoed en een passie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Tristan is gewend om complexe financiële uitdagingen te doorgronden, integraal te benaderen en het totaaloverzicht te bewaken. Hij is betrokken bij diverse strategische projecten op het snijvlak van duurzaamheid, huisvestingsvraagstukken en vastgoed-/gebiedsontwikkelingen. Zijn visie op het verduurzamen van vastgoed: “Zie het niet als een kostenpost, maar durf te denken over wat het je waard kan zijn.”

Voorbeelden van projecten en activiteiten:

  • Mede grondlegger van !MPULS, het duurzame samenwerkingsverband tussen Brink Groep, DOOR architecten / Rudy Uytenhaak architectenbureau, DWA, Kuijpers en LAUDY Bouw & Ontwikkeling (onderdeel van Ballast Nedam) (www.impulsgeeftenergie.nl).
  • Het ontwikkelen van duurzaamheidsbeleid voor de huisvesting van de Nationale Politie. De Politie staat voor een enorme centraliserings- en bezuinigingsoperatie. Tegelijkertijd wordt ze geconfronteerd met wet- en regelgeving op het gebied van onder meer energieprestaties van haar vastgoedportefeuille van 2.000.000 m² zoals BENG eind 2018, label-C verplichting in 2023 en energieneutraal in 2050.
  • Als lid van het Excellent Expert Team, onderdeel van het programma Kantoor vol Energie van platform31, de transitie naar energieneutrale kantoorrenovaties aangejaagd (www.kantoorvolenergie.nl).
  • Expert business case en financieringen in consortium !MPULS, winnaar van de tender Slim Verduurzamen van Gemeentegebouwen Eindhoven. !MPULS is daarmee, in een alliantie met de gemeente, verantwoordelijk voor de ambtelijke huisvesting in de binnenstad van Eindhoven de komende 10-15 jaar met als doelstelling: maximaal verduurzamen binnen een sluitende business case (http://brinkgroep.nl/nl/newsroom/509-unieke-samenwerking-tussen-de-gemeente-eindhoven-en-impuls).
  • Betrokken bij het uitdenken en implementeren van de Moerdijkregeling in samenwerking met gemeente Moerdijk, provincie Noord Brabant, Havenschap Moerdijk en bewonersvertegenwoordiging. Een ‘blijfregeling’ voor de inwoners van het dorp Moerdijk die rust heeft teruggebracht nadat het dorp met opheffen werd bedreigd (http://www.komwonenindorpmoerdijk.nl/moerdijkregeling).
  • Markt- en contractspecialist bij de gemeente Rotterdam en daarmee verantwoordelijk voor gronduitgiftes, marktconformiteit, dealmaking en contractvorming bij diverse toonaangevende initiatieven voor nieuwbouw en renovatie/transformatie van bestaande bouw.
  • Als docent van onder meer de NRP Academie en Vitruvius Opleidingen deel ik graag mijn kennis en ervaringen met andere professionals in de bouw- en vastgoedsector.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd