Volg @DuurzaamGebouwd

Wim Hijmissen

 Wim Hijmissen

Wim Hijmissen is Directeur Commercie en Techniek bij Brink Climate Systems B.V. in Staphorst.

Brink Climate Systems
Brink Climate Systems B.V. is fabrikant van ventilatie- en luchtverwarmingstoestellen. Deze producten worden voor 60% geëxporteerd. De productie vindt in Staphorst plaats en we willen de werkgelegenheid ook in Staphorst houden. Brink Climate Systems streeft ernaar om gezond en prettig wonen, werken en leren inhoud te geven. Met oplossingen voor ventilatie, verwarming, koeling en warm tapwater geven we hier invulling aan.

Onze drijfveer:
Wij geloven in het creëren en zorgeloos genieten van een comfortabele thuisomgeving.

Onze droom:
Wij streven ernaar voor mensen een persoonlijk en slim thuis te creëren. 

De werkzaamheden
Als Directeur Commercie en Techniek maak ik collega's enthousiast, ik coach collega's, ik zet me in om het systeemdenken bij iedereen tussen de oren te krijgen en te houden. Ik adviseer relaties bij het ontwerpen van duurzame klimaatoplossingen. Denk hierbij aan adviseurs, installateurs, bouwers en opdrachtgevers. Ik participeer in meerdere coalities en samenwerkingsverbanden gericht op energiebesparing en duurzaamheid en bovenal tevreden bewoners waarin ik meestal een aanjagende rol heb. Als directielid heb ik me sterk gemaakt voor een duurzame uitvoering van ons bedrijfspand.

Actuele nevenfuncties:

  • Voorzitter van de Sector Wonen van de VLA. De VLA is de branche organisatie van ventilatiefabrikanten aangesloten bij de FME.
  • Lid dagelijks bestuur van de VLA.
  • Kernlid van Factory Zero.
  • Lid PR commissie VHSB
  • Bestuurslid van SKOOB, een hbo-plus opleiding voor de bouw- en installatietechniek

Waar gaan wij voor en waar staan wij voor?
Wij geloven in samenwerking door de bouwkolom heen. Wij participeren dan ook in meerdere consortia met als doel energieneutraal te bouwen en wel zo dat mensen gezond en prettig wonen. De traditionele rollen van fabrikant, installateur en aannemer zullen steeds meer door elkaar heen gaan lopen. Wij initiëren functie integratie van installatieonderdelen met de schil en modulair bouwen. Meer en beter met minder uren. Wij worden gevraagd om de verantwoordelijkheid te nemen voor het comfort en de kwaliteit van het binnenklimaat. Dat gaan we niet uit de weg en zijn bereid prestatiegarantie te geven over een langere periode.

Het recht van bewoners en gebruikers
Wij zijn er als directie van overtuigd dat bewoners en gebruikers recht hebben op een gezonde en prettige woon- en werkplek. Onze focus bij de ontwikkeling is dan ook gericht op de optimale mix van wooncomfort, energiebesparing en gebruiksgemak. Bewoners en gebruikers vragen niet om producten, nee ze verwachten een gezonde woning waarin het prettig leven is. Health en Wellness daar draait het om. Wij kiezen voor basisoplossingen die naar wens en behoefte met add-ons kunnen worden uitgebreid. Wij geloven dat de energietransitie veel sneller zal gaan dan nu gedacht en hebben de overtuiging dat dit ook moet. Ons in 2014 opgeleverde pand  is voor de klimatisering dan ook gasloos.

In één keer goed
De traditionele stap voor stap benadering om woningen energieneutraal, NOM, te maken is oud denken. Wij gaan voor "in een keer goed". Wij zijn ons bewust van de eindigheid van fossiele energie en andere grondstoffen. Bij de ontwikkeling is tegengaan van verspillingen het uitgangspunt en is circulair denken inmiddels ingedaald.

« Naar het overzicht

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd