Volg @DuurzaamGebouwd

Duurzame 50 Vastgoed NL jury bekend

Duurzame 50 Vastgoed NL jury bekend

De jury voor de Duurzame 50 Vastgoed NL is bekend. Onder meer Arthur Lippus, lid kernteam De Stroomversnelling, en Stefan van Uffelen, coördinator World Business Council for Sustainable Development, maken onderdeel uit van het jurypanel.

Onlangs werd bekendgemaakt dat 126 personen kans maken op de Duurzame 50 Vastgoed NL, een jaarlijkse prijs die toebehoort aan de meest invloedrijke en duurzame persoon binnen de bouw- en vastgoedsector.

 

Annemarie van Doorn is sinds januari 2014 directeur van Dutch Green Building Council. Hiervoor werkte ze bij ABN Amro, onder meer op de afdeling Corporate Sustainable Development. Daarna was ze initiator en directeur van de Green Business Club Nederland en stond ze aan de wieg van de DGBC.

Marc Hopman is werkzaam als senior adviseur duurzaam vastgoed binnen de adviesgroep Huisvesting & Vastgoed bij AT Osborne. Daarnaast is hij lid van de investeringscommissie van Manesco en is hij medeoprichter van het kennisplatform duurzaamvastgoed.com.

Richard Klein is sinds oktober 2011 directeur van Duurzaam Gebouwd. Hiervoor werkte hij 15 jaar bij SDU Uitgevers, onder meer op de afdeling Commercieel Management. Zijn missie bij Duurzaam Gebouwd is de samenwerking in de integrale bouw- en vastgoedsector een grote stap vooruit te helpen. 

Laurens de Lange is  binnen de groepsdirectie van Unica Groep als CMO verantwoordelijk voor de commercie en business / concept development. Vanuit zijn rol als CMO is Laurens de Lange actief betrokken bij de diverse duurzame concepten als Ecopower.

Arthur Lippus is sinds zomer 2013 lid van het landelijk kernteam van De Stroomversnelling, eerst gedetacheerd vanuit Portaal, sinds oktober 2014 als zelfstandige. Arthur is naast de Stroomversnelling onder andere werkzaam vanuit de netwerken kwartiermakers in de bouw en HomeMates en bestuurslid bij Netwerk Conceptueel Bouwen en Makkers in de Bouw.

Stefan van Uffelen was van maart 2008 tot en met februari van 2014 directeur van de Dutch Green Building Council. Vanaf 1 februari 2014 is hij op interim basis gestart bij de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève. 

Mariëlle Wieman is directeur van NeVaP (Nederlands Vastgoedexploitatie Platform). NeVaP is hét onafhankelijke kennis- en innovatieplatform in de vastgoedexploitatie sector.

Deze zevenkoppige vakjury beoordeelt op vier verschillende onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking.

Goed doel

De prijs, een cheque ter waarde van € 5.000, gaat naar een goed doel naar keuze van de winnaar. Eerdere winnaars zijn Coen van Oostrom (2012), Coert Zachariasse (2013) en Stefan van Uffelen (2014), nu juryvoorzitter..

Green Tie Gala

Duurzame 50 Vastgoed NL 2015 wordt uitgereikt tijdens de tweede editie van het Green Tie Gala op 1 april 2015, exclusief voor de top van de bouw- en vastgoedsector.

Building Holland

Het Green Tie Gala vindt plaats tijdens Building Holland 2015, van 31 maart tot en met 2 april 2015 in Amsterdam RAI. Building Holland 2015 brengt alle ketenpartners uit de bouw- en vastgoedsector bij elkaar en legt de verbinding tussen alle verschillende partijen. Kijk voor meer informatie op www.buildingholland.nl. Building Holland is ook te volgen via Twitter (@BuildingRAI).

donderdag 19 maart 2015permalink

Duurzame 50 is een initiatief van

  • ABN AMRO
  • Duurzaam Gebouwd